Претрага
[rstr_selector]

Problemi sa vodosnabdevanjem u Čačku i Gornjem Milanovcu

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, u Prijevoru kod crkve je došlo do pucanja vodovodne cevi. Kvar će biti saniran u toku dana, a za vreme radova moguće je kratkotrajno isključenje vode. U Gornjem Milanovcu će do 12.00 sati bez vode biti deo Ulice Vuka Karadžića od raskrsnice sa Drinčićevom ulicom do kraja ulice. U Guči i Lučanima nema kvarova kao ni planiranih isključenja vode.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na zameni opreme u trafo stanici „Terzići“ u Mrčajevcima, od 9.00 do 15.00 časova bez električne energije će biti potrošači u delu Mrčajevaca, prema Katrzi, a zbog radova na dalekovodu od 09.00 do 13.00 časova bez električne energije će biti potrošači na Kablaru u delu Rožaca i Vrnčana.
Na području Dragačeva se izvodi rekonstrukcija mreže zbog koje će do 22. marta svakodnevno od 8.00 do 15.00 časova bez struje ostajati zaseok Vrelo u Dljinu, a do 31. marta potrošaci u Milatovićima, zaseok Marino brdo.

Hitna pomoć

Broj intervencija u hitnim medicinskim službama u Čačku i Gornjem Milanovcu se smanjuje u odnosu na prethodne dane, pa su tako u Čačku lekari pregledali 19 pacijenata u ordinaciji, a 34 puta su izlazili na teren. Milanovački lekari su takođe obavili 19 ambulantnih pregleda, a manje posla su imali na terenu s obzirom na to da su obavili devet kućnih poseta. Hitna pomoć u Ivanjici je imala 63 intervnecije od kojih su tri bile na terenu.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija nepovolјno će uticati na cerebrovaskularne, nervno labilne i srčane bolesnike, kojima se savetuje izvestan oprez. Pospanost i bolovi u mišićima se mogu javiti kod osetlјivih osoba.

Policijska uprava

Prema informaciji iz Policijske uprave, u Čačku su se u toku jučerašnjeg dana dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba teško povređena, dok je druga pretrpela lake telesne povrede. U Gornjem Milanovcu se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povređenih. Radarske kontrole će biti do ponoći na području grada.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, tri dečaka i jedna devojčica, a u Gornjem Milanovcu su rođena dva dečaka.

Stanje na putevima

Očekivani porast temeprature doprineće nesmetanom odvijanju saobraćaja. Vozače će pratiti umereniji sobraćaj, osim u jutarnjim i popodnevnim špicevima kada je karakteristična usporenija vožnja zbog više vozila na gradskim ulicama, kao i na prilazima većih gradova. Na velikom broju puteva u toku su intervencije na popravci kolovoza nastalih nakon obilnih padavina i jakih mrazeva.
Danas počinju radovi na deonici Lajkovac – Ljig u mestu Pepeljevac, gde će se saobraćaj preusmeravati saobraćaja na novoizgrađeni nadvožnjak, u zoni ukrštanja sa trasom auto-puta uz dvosmerno odvijanje saobraćaja.
Na deonici Kratovska stena – Lučani, izvode se radovi na sanaciji puta nakon odstranjivanja stenske mase kod Liške stene uz naizmenično propuštanje vozila.

Поделите вести