Problemi sa vodosnabdevanjem u Čačku i Gornjem Milanovcu

Problemi sa vodosnabdevanjem u Čačku i Gornjem Milanovcu

0
Ilustracija
Vodosnabdevanje

U Sinđelićevoj ulici u Čačku, kod izlazne rampe auto-parkinga, došlo je do pucanja vodovodnih cevi, zbog čega je taj deo ulice bez vode. Kvar bi trebalo da bude saniran u toku prepodnevnih časova. Nakon popravke može doći do zamućenja vode u cevi, pa iz „Vodovoda” savetuju da korisnici otvore sva točeća mesta do pojave bistre vode. U ostalim delovima našeg vodosistema snabdevanje vodom je redovno. U Gornjem Milanovcu bez vode će do 10.00 sati biti deo Ulice Vuka Karadžića od Drinčićeve do kraja ulice, kao i sve poprečene ulice u odnosu na Ulicu Vuka Karadžića. Takođe, do 12.00 sati će i korisnici u Ulici Bogoljupa Lazarevića biti bez vode.

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave, u prethodna 24 sata u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povređenih. Radarske kontrole će danas biti u Mojsinju od 10.00 do 13.00 časova.

Stanje na putevima

Prestanak padavina i povoljniji vremenski uslovi u odnosu na prethodne dane doprinose boljoj prohodnosti puteva i lakšoj vožnji. U popodnevnim satima očekujemo veći broj vozila, što je karakteristično za poslednji radni dan u ovoj nedelji i može biti uzrok usporene vožnje na pojedinim deonicama. Iako su padavine uglavnom prestale, opasnost od odrona je i dalje velika na deonicama koje prolaze kroz klisure, ali ih može biti i u planinskim predelima.
Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim putničkim intervalima nema dužih zadržavanja, dok se na teretnim na kraju nedelje smanjuje vreme zadržavanja, ali i pored toga su ona duga na prelazima sa Hrvatskom i Mađarskom, s obzirom na usporen rad njihovih administracija.

Hitna pomoć

Lekari čačanske Hitne pomoći su tokom jučerašnjeg dana pregledal 52 pacijenta, od broja 23 pregleda je obavljeno u ordinaciji, a 29 na terenu. Njihove kolege iz Gornjeg Milanovca su obavili 38 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će danas biti povoljnije za hronično obolele i osetljive osobe, ali se izvesna pažnja savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Nesanica i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR