Problemi u vodosnabdevanju Ivanjice

Problemi u vodosnabdevanju Ivanjice

Problemi se javljaju usled postavljanja gasovoda, a postojale su teškoće u snabdevanju viših zona vodom

0
Foto: Dženarika Info

Zbog radova na gasovodu koje izvodi „Srbijagas” pucaju vodovodne cevi na više lokacija u Ivanjici, a bilo je i problema u snabdevanju viših zona vodom zbog velike promene temperature u ovo doba godine, kaže Vladimir Bojanović, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Ivanjica”.

– Ceo grad se kopa i dolazi do pucanja cevi kad se sleže tlo, a i kad se radi desi se da se zakači neka vodovodna mreža tako u poslednjih dvadesetak dana konstantno imamo probleme na tri ili četiri lokacije koje saniramo u svakom momentu, recimo danas smo imali slučaj da je na nekih četiri ili pet lokacija u isto vreme pukla vodovodna cev.

Sanirani problemi u snabdevanju viših zona

Problemi u snabdevanju viših zona javljaju se svake godine u trenutku kada period velikih padavina zameni toplije periode.

– Tada Moravica postaje mutnija i imamo velikih problema zbog same prerade vode i brzog trošenja rezervoara koji je na Mrkočevcu i rezervoarnog centra koji je na Bukovici i onda se desi da više zone ostanu bez vode ukoliko se oni isprazne brzo, ali se sada situacija stabilizovala, kaže Bojanović.

POSTAVI ODGOVOR