[rstr_selector]
Image by ri from Pixabay

Produžena grejna sezona

Grejanje

Iako grejna sezona zvaničo traje do 15. aprila, ona je u Čačku i Gornjem Milanovcu produžena i trajaće sve dok bude hladno vreme. U JKP za grejanje „Čačak“ kažu da su jutros svi stanovi topli, kvarova nema, kao i u Gornjem Milanovcu gde su svi objekti koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja iz kotlanica u Lominoj i Železničkoj ulici uredno snabdeveni toplotnom energijom.

Elektrosnabdevanje

Danas će se raditi na izmeštanju postojeće trase visokonaponskih kablova, zbog izgradnjom auto puta, pa će 09.00 do 16.00 časova bez električne energije biće potrošači u Vranićima, delu Milićevaca -oko farme i u delu Trbušana oko Furneksa. Zbog radova na niskonaponskoj mreži koji će se izvoditi do 30. aprila u Dljinu, svakog dana od 8.00 do 17.00 časova bez struje će ostajati zaseok „Marinkovići“.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, a u Gornjem Milanovcu će zbog radova na vodovodnoj mreži prekid u snabdevanju vodom od 9 do 12 sati imati potrošači u ulici Save Kovačević.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike biće nepovolјne za astmatičare i reumatičare. Izvesna opreznost je neophodna kod srčanih bolesnika. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu razdražlјivosti i glavobolјe. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatni oprez.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 27 pregleda, a na terenu su lekari intervenisali 44 puta. U Gornjem Milanovcu lekari su znatno manje posla imali na terenu s obzirom na to da su obavili 3 kućne posete, a u ordinaciji su pregledali 25 pacijenata.

Uprava saobraćajne policije

Proteklog vikenda u Čačku su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su povređene dve osobe, jedna je zadobila lakše, a jedna teške povrede. Radarske kontrole biće tokom celog dana, tačnije do 22.00 časa na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku, do 14 časova biće na deonici od Parmenca ka Mrčajevcima, a od 14.00 do 20 časova od Parmenca ka Preljini.

Stanje na putevima

Slaba kiša će i danas uslovljavati mestimično mokre kolovoze, uglavnom na putevima u planinskim predeima zapadne i jugozapadne Srbije, dok će vozačima koji se upute ka Kopaoniku susnežica i slab sneg otežavati vožnju. Česte padavine prethodbnih dana utiču na pojavu odrona, zato vozite pažjivije pored Zapadne Morave, dolinom Ibra i Drine, na Đerdapskoj magistrali, kao i na putevima koji vode kroz planinske i stenske useke.
Na mnogim deonicama su u toku radovi na kompletnoj zameni oštećenih slojeva asvalta, popunjavanju rupa, čišćenju kanala i obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije, zato je vožnja na tim mestima usporenija. U toku je sanacija asvalta u Ulici Dr Dragiše Mišovića, pa se u zoni radova saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Slično je i u delu Ulice Đakona Avakuma u Atenici, gde se zbog sanacije mosta preko Ateničke reke od 7.00 do 17.00 časova vozila naizmenično propuštaju
Do 23. aprila radiće se na redovnom održavanju deonice Svračkovci – Preljina, pa će se u  od 8.00 do 17.00 časova saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Zbog radova u punom profilu kolovoza na regiolanom putu Crkvine – Tutin saobraćaj je obustavljen i preusmeren na obilazne puteve Pazarište – Dojeviće – Novi Pazar i Novi Pazar – Bregovi – Tutin.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja, dok teretna motorna vozila čekaju uobičajeno na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj i Mađarskoj.

 

Поделите вести