[rstr_selector]

Produženo grejanje stanova u Čačku

Grejanje

grejanje-1-servis-obrZbog veoma hladnog vremena grejanje u Čačku funkcioniše produženim režimom što znači da se stanovi greju do ponoći i tako će se nastaviti narednih dana, tj. sve dok budu ekstremno niske temperature. U JKP za grejanje „Čačak“ kažu da isporuka toplotne energije iz gradskih toplana počinje ujutru u 4.00 sata, a iz kotlarnica sat vremena kasnije.
Sistem daljinskog grejanja u Gornjem Milanovcu funkcioniše normalno za korisnike koji su priključeni na kotlarnice u Železničkoj i Lominoj ulici. Tople stanove imaju i stanovnici Lučana kojima se isporuka toplotne energije distribuira iz toplana „Namenske proizvodnje“ Hemijske industrije „Milan Blagojević“.

Elektrosnabdevanje

dalekovod-servis-obrU Čačku ima sitnijih kvarova u trafostanicama, ali prema rečima dežurnog dispečera u Elektrodistibuciji oni će biti sanirani u toku prepodneva. U Ivanjici, Gornjem MIlanovcu, Guči i Lučanima svi dalekovodi su pod naponom, sitniji kvarovi na niskonaponskoj mreži biće sanirani u toku dana.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-cacak-malaHitna pomoć u Čačku intervenisala je 73 puta u toku prethodna 24 sata što je neznatno manje posla u odnosu na prethodne dane kada je taj broj prelazio i preko 100 intervencija. U ordinaciji su lekari pregledali 29 pacijenata, a na teren su izlazili 44 puta. U Gornjem Milanovcu je više posla bilo u stanici Hitne pomoći gde su lekari pregledali 48 pacijenta, a kućnih poseta su obavili 26, dok su ivanjički lekari u Hitnoj pomoći pregledali 50 pacijenata, obavili su i 2 kućne posete, a dva pacijenta su upućena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.
Pored pacijenata koji se javljaju sa simptomima sličnim gripu, povišenom temperaturom i respiratornim problemima, kao i asmatičara i hipertoničara, povećan je broj građana koji pomoć traže zbog povreda nastalih usled padova na javnom mestu, pa lekari savetuju oprez pri kretanju, jer zbog veoma hladnog vremana ima leda na ulicama i trotoarima, a naročit oprez se savetuje starijim osobama.

Biometeorološke prilike

bioprognoza-2Osobama sa srčanim i cerebrovaskularnim tegobama se i dalјe savetuje izvesna opreznost usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti, nervoze i glavobolјe. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatan oprez.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe, dečak i devojčica, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu juče je rođena jedna devojčica.

Autobuski saobraćaj

autoprevozAutobuski saobraćaj u Čačku se odvija po prazničnom redu vožnje, od sutra će autobusi saobraćati po redu vožnje za radni dan, osim đačkih koji neće saobraćati zbog produženog prazničnog raspusta. Čačanski Autoprevoz redovno održava polaske za Niš, dok prolazni autubusi i dalje ne saobraćaju.
Kako smo obavešteni na železničkoj stanici u Čačku, vozovi sa železničke stanice danas kreću na vreme.

Uprava saobraćajne policije

stop2U toku prethodna 24 sata u Morvičkom okrugu su evidentirane dve saobraćajne nezgode i to u Čačku, u kojima je jedno lice zadobilo teške telesne povrede, a dva lica su lakše povređena. U toku noći između subote i nedelje u Gornjem Milanovcu se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je jedan pešak izgubio život.
Danas se očekuje pojačan saobraćaj zbog završetka novogodišnjih i božićnih praznika, pa će biti potrebno više strpljenja i tolerancije za volanom. Vožnju treba prilagoditi uslovima na putu, držati veće odstojanje između vozila, a naročito ne treba ulaziti u rizična preticanja i zaobilaženja kolona.

Поделите вести