Претрага
[rstr_selector]
Atenička reka, Arhiva

Proglašena vanredna situacija u Kulinovcima, sva mehanizacija pravnih lica mora biti na raspolaganju Gradu

Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Čačku, proglašena je vanredna situacija u Mesnoj zajednici Kulinovci zbog izlivanja potoka koji je poplavio brojne objekte, kaže Bratislav Zečević, načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije. Pored toga, doneta je i odluka o angažovanju svih osposobljenih pravnih lica koja će morati da stave na raspolaganje svu svoju mehanizaciju Gradu Čačku.

– To u praksi znači da svi subjekti koji su određeni kao osposobljena pravna lica moraju da stave na raspolaganje svu svoju mehanizaciju Gradu, a po završetku vanredne situacije Grad će im isplatiti dug za korišćenje tih mašina. Naša javna komunalna preduzeća su aktivna u pomaganju, ali njihova mehanizacija je nedovoljna, tako da imamo još desetak preduzeća od kojih ćemo postepeno povlačiti potrebne mašine kako bismo sve sanirali, kaže Zečević.

Uređenje korita Ateničke reke

Na sednici je takođe odlučeno da se jedinice civilne zaštite angažuju na raskrčivanju rastinja na rečnom koritu Ateničke reke, od ugostiteljskog objekta „Vrelo” do Plave hale, navodi Zečević.

– Preduzeća koja ćemo angažovati moraće da uprave rečno korito, da ga prodube, a moraćemo i da napravimo privremene nasipe, budući da je za njih neophodno napraviti projekat i pribaviti drugu dokumentaciju. Nadam se da ćemo kasnije pribeći nabavci te dokumentacije i na kritičnim lokacijama izvršiti izradu bedema, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести