Proglašeni najbolji recitatori Moravičkog okruga

Proglašeni najbolji recitatori Moravičkog okruga

0

Tara Gugović iz Ivanjice, Sofija Dimitrijević iz Čačka i Filip Ljubojević iz Guče, predstavljaće Moravički okrug na republičkoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“ u kategorijama mlađeg, srednjeg i starijeg uzrasta.

Kulturni centar Gornji Milanovac, u saradnji sa Savezom amatera Srbije danas  je u gornjomilanovačkoj Gimnaziji organizovao Okružno takmičenje recitatora. U tri starosne kategorije, nastupili su najbolji recitatori Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana. U kategoriji mlađih osnovaca najbolja je bila Tara Gugović iz Ivanjice. Za nijansu slabiji bili su Andrea Sarić iz Gornjeg Milanovca i Uroš Tišma  iz Čačka, dok je pohvala pripala Dunji Vujošević iz Gornjeg Milanovca i Milici Prokopijević iz Ivanjice.
U kategoriji recitatora od 5. do 8. razreda prvo mesto pripalo je Sofiji Dimitrijević iz Čačka, dok su nešto slabiji bili Iva Gavrilović iz Gornjeg Milanovca i Natalija Dimitrijević iz Čačka. Pohvala je dodeljena Nataši Đokić iz Ivanjice. Odlukom žirija, na finalnoj smotri recitatora Moravički okrug će predstavljati i Filip Ljubojević iz Guče. Katarina Tanasković iz Ivanjice i Jovan Kovačević  iz Čačka zauzeli su drugo, odnosno treće mesto, dok su pohvale pripale Petru Vraniću iz Ivanjice, Dijani Nikšić iz Guče i Todoru Trifunoviću iz Čačka.

Republička smotra recitatora, „Pesniče naroda mog“, biće održana idućeg meseca u Valjevu.

POSTAVI ODGOVOR