Претрага
[rstr_selector]

Program „Vrtići bez granica” se nastavlja u Malom kapetanu od septembra

Predškolska ustanova Moje detinjstvo već tri godine u vrtiću Mali kapetan organizuje program „Vrtići bez granica” za decu uzrasta od tri i po do pet godina. Suzana Simeunović, direktorka ove predškolske ustanove, kaže da je program planiran i od septembra kada će se znati da li će biti nekih izmena što se tiče dužine boravka dece koji je do sada bio u trajanju od dva sata četiri puta nedeljno.

– Kao i poslednje tri godine, nama je u planu da i ove godine nastavimo sa tim programom za uzrast dece od tri do pet i po godina koja nisu primljena na naš celodnevni boravak. Ova vrsta programa je jako važna kako bi oni bili u grupi sa svojim vršnjacima, a to ne mora nužno da bude isto godište, već deca od kojih će nešto učiti ili koje će oni nešto učiti, kao i sa vaspitačima koji će ih osamostaljivati. To je važno i zbog socijalizacije i uključivanja u aktivnosti dece određenog uzrasta, navodi Simeunović.

„Vrtići bez granica” za 20 mališana a novi programi u renoviranom Poletarcu

– Primićemo 20 mališana koji će biti u popodnevnom objektu, a to je vrtić Mali kapetan. Imamo još neke planove za dužinu trajanja tog programa, ali o tome možemo da pričamo tek kada budemo završili sa rekonstrukcijom vrtića Poletarac, jer mislimo da ćemo tamo imati prostora da ponudimo još neke programe, kaže naša sagovornica.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *