Program „Vrtići bez granica” se nastavlja u Malom kapetanu od septembra

Program „Vrtići bez granica” se nastavlja u Malom kapetanu od septembra

Realizacija programa „Vrtići bez granica” u Čačku se i ove godine nastavlja pa priliku da pohađaju vrtiće, bar u trajanju od dva sata, dobijaju i ona deca koja nisu primljena na celodnevni boravak

0

Predškolska ustanova Moje detinjstvo već tri godine u vrtiću Mali kapetan organizuje program „Vrtići bez granica” za decu uzrasta od tri i po do pet godina. Suzana Simeunović, direktorka ove predškolske ustanove, kaže da je program planiran i od septembra kada će se znati da li će biti nekih izmena što se tiče dužine boravka dece koji je do sada bio u trajanju od dva sata četiri puta nedeljno.

– Kao i poslednje tri godine, nama je u planu da i ove godine nastavimo sa tim programom za uzrast dece od tri do pet i po godina koja nisu primljena na naš celodnevni boravak. Ova vrsta programa je jako važna kako bi oni bili u grupi sa svojim vršnjacima, a to ne mora nužno da bude isto godište, već deca od kojih će nešto učiti ili koje će oni nešto učiti, kao i sa vaspitačima koji će ih osamostaljivati. To je važno i zbog socijalizacije i uključivanja u aktivnosti dece određenog uzrasta, navodi Simeunović.

„Vrtići bez granica” za 20 mališana a novi programi u renoviranom Poletarcu

– Primićemo 20 mališana koji će biti u popodnevnom objektu, a to je vrtić Mali kapetan. Imamo još neke planove za dužinu trajanja tog programa, ali o tome možemo da pričamo tek kada budemo završili sa rekonstrukcijom vrtića Poletarac, jer mislimo da ćemo tamo imati prostora da ponudimo još neke programe, kaže naša sagovornica.

 

POSTAVI ODGOVOR