Претрага
[rstr_selector]

Prohodnost puteva u Moravičkom okrugu za sada dobra

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrJutros su bez vode potrošači u ulicama Gučkoj i Bogdana Kapelana gde je došlo do pucanja cevi, a registrovan je i kvar u Gornjoj Trepči u potesu Livadice. U pomenutim ulicama ekipe će raditi na saniranju kvara u toku pre podneva, dok je zbog vremenskih uslova neizvesno da li će kvar u Gornjoj Trepči danas biti saniran. Pored toga od juče je ostao i kvar u Prislonici koji nije saniran zbog leda na pristupnom putu pa su ti radovi odloženi za danas.
U Lučanima je došlo do pucanja cevi na magistralnom cevovodu, pa će centar Lučana će ostati bez vode od 9 do 12 sati. U Gornjem Milanovcu i Ivanjici nema kvarova na vodovodnim mrežama.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaU čačanskoj Hitnoj pomoći u toku prethodna 24 sata evidentirano je 96 intervencija od kojih je više bilo na terenu pa su tako lekari obavili 66 kućnih poseta, a u ordinaciji su pregledali 30 pacijenata. U Gornjem Milanovcu je bilo nešto manje posla nego prethodnih dana, u stanici Hitne pomoći pregledano je  48 pacijenata, a zabeležene su i 22 kućne posete, dok su ivanjički lekari imali 90 hitnih intervencija od kojih 17 na terenu.

Biometeorološke prilike

bioprognoza-2Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, kao i astmatičarima. Kod osetlјivih osoba su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Porodilište

porodiliste-bebe-servis-obrČetvrtog januarsko dana u čačanskom porodilištu rođene su dve bebe i to dve devojčice, a u Gornjem Milanovcu juče je rođen jedan dečak.

 

Prohodnost puteva

prohodnost-80U Moravičkom okrugu putevi su uglavnom prohodni. Snega ima na kolovozu u višim predelima do 10 santimetra, dok je u nižim predelima koplovoz uglavnom vlažan. Na području Gornjeg Milanovca očišćene su glavne saobraćajnice, a u toku dana čistiće se putevi u gružanskom i pranjanskom kraju, Jablanici i Lunjevici. Na prevoju Rudnik nema zastoja, kolovoz je mokar, a vozačima se zbog ovakvih vremenskih uslova savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put. U Ivanjici su svi putevi prohodni, ali se saobraćaj otežano odvija u višim predelima gde je zabranjeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima.
Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice pa se vozačima savetuje oprezna vožnja i prilagođavanje brzine kretanja uslovima na putu.

Saobraćajna policija

policija-servis-obrU Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda, dok se u Lučani dogodila  jedna u kojoj je jedno lice lakše povređeno. Radarske kontrole biće danas raspoređene na gradskim ulicama u Čačku do 17.00 časova.

Поделите вести