Претрага
[rstr_selector]

Произвођачи млека сутра настављају протест

Држава остаје при својој последњој понуди – премија за млеко ће износити 15 динара по литру, а субвенције 30.000 динара по грлу.

У недељу 26. фебруара од 13 до 15 часова биће блокиране саобраћајнице у Мрчајевцима и Шапцу, а како наводе из Удружења, у питању је борба за опстанак млечног говедарства која ће трајати до испуњења захтева

На јучерашњем састанку у Министарству пољопривреде, коме су присуствовале млекаре, удружења произвођача млека и трговински ланци, договор у вези са захтевима произвођача млека није постигнут.

Држава остаје при својој последњој понуди – премија за млеко ће износити 15 динара по литру, а субвенције по грлу 30.000 динара. Из Удружења произвођача млека Шумадије и Поморавља наводе да, сходно томе, и они остају при својим захтевима – да се премија за млеко подигне на 20 динара, а износ субвенције по грлу на 40.000 динара. А док се ти захтеви не испуне, најављују наставак протеста.

Први следећи протест заказан је за недељу 26. фебруар, када ће од 13 до 15 часова бити блокаде саобраћајница у Мрчајевцима и Шапцу. Како наводе из Удружења, у питању је борба за опстанак млечног говедарства која ће трајати до испуњења захтева.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *