Projekat „Morava, čista reka“ još uvek čeka na realizaciju

Projekat „Morava, čista reka“ još uvek čeka na realizaciju

0

Projekat „Morava, čista reka“, čija realizacija je trebalo da počne 2014. godine i koji je podrazumevao zapošljavanje 200 Čačana na čišćenju mulja iz jezera u Međuvršju, nikada nije ni započet.

Mirjana Đoković, u to vreme pomoćnik gradonačelnika Čačka za zaštitu životne sredine, kaže da i pored toga što je Zavod za zaštitu prirode Srbije dao dozvolu za vađenje mulja iz jezera i da je jedna beogradska firma bila zainteresovana da počne taj posao, do potpisivanja ugovora ipak nije došlo, jer se potpisnik memoranduma povukao iz tog posla:
– Urađen je prvi korak koji se radi kada se ulazi u neki posao i kada postoji dobra volja obe strane da učestvuju u nečemu, ali se Dragoljub Milutinović, čovek koji je i vodio tu priču i koji je potpisnik memoranduma sa gradom Čačkom, povukao, tako da zvaničan ugovor nije potpisan. Imali smo zamisao kako to sve treba da izgleda, stavljeno je na papir i predato tamo gde treba, rekla je Mirjana Đoković. Prema njenim rečima, Grad Čačak je uradio sve što je trebalo, prikupljene su saglasnosti, a osim toga dobijeno je i rešenje od Zavoda za zaštitu prirode Srbije.
Đokovićeva je izrazila uverenost da postoje spremni i sposbni ljudi koji mogu da urade taj posao jer je to ključna stvar za jezero u Međuvršju.

POSTAVI ODGOVOR