Projekcije nagrađenih filmova sa KRAF-a

Projekcije nagrađenih filmova sa KRAF-a

0

Ljubitelje sedme umetnosti danas u Galeriji Risim u Čačku očekuje novo filmsko veče u okviru programa “Film akt – angažovani bioskop“. Biće prikazani nagrađeni filmovi sa Kragujevačkog festivala antiratnog i angažovanog filma KRAF, jedinog filmskog festivala u regionu Šumadije.

Projekcije će početi u 20 časova, a prvi film koji će posetioci imati priliku da pogledaju je „Šekspirova 9/1“, Vladimira Mitrevskog iz Skoplja, koji je po oceni publike i žirija osvojio prvu nagradu na osmom KRAF-u 2014. godine. Zatim će biti prikazan film „Otac“, u produkciji Sarajevske filmske akademije takođe iz 2014., potom „Sve je više stvari koje dolaze“ beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti, koji je na ovogodišnjem festivalu osvojio drugu nagradu publike i na kraju će biti prikazan makedonski film „It’s cold outside“, koji je 2014. dobio nagradu publike.
Gosti večeri biće Vladimir Paunović, direktor i selektor KRAF-a i Marija Ilić, PR festivala. Posle projekcija, uslediće razgovor o novoj programskoj koncepciji ovog festivala, kao i izazovima i problemima u realizaciji kulturnih manifestacija.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR