[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Prolepšanje vremena donosi povoljne uslove za vožnju

Vremenska prognoza

Naredni dani donose pravo prolećno vreme. Nebo nad Srbijom biće vedro, a stiže i topliji vazduh, pa će iz dana u dan temperatura rasti. Danas će u većem delu zemlje biti sunčano i toplije. Vetar će biti slab promenljivog pravca, na severu umeren južni. Najviša dnevna temperatura biće od 11 do 16 stepeni.
Na području Čačka će nakon hladnog jutra biti pretežno sunčano uz slab vetar. Najviša dnevna temperatura biće 12 stepeni.

Stanje na putevima

Danas će uslovi za vožnju biti znatno povoljniji u odnosu na prethodne dane, a vozače usporena vožnja očekuje na deonicama na kojima je saobraćaj izmenjen zbog radova.
Juče su počeli radovi na sanaciji klizišta na deonici Ugrinovci-Bućin Grob, na prevoju Rudnik. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju, a planirani rok za završtak je 15. jun.
U toku je sanacija mosta preko Ateničke reke, na deonici koja se poklapa sa ulicom Đakona Avakuma. U zoni radova saobraćaj se od 7 do 17 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a najavljeno je da će radovi trajati do jula.
Zbog radova na savremenoj saobraćajnoj opremi u tunelu Brančić, na deonici Ljig – Takovo u smeru ka Čačku zatvorena je preticajna saobraćajna traka. Izvode se radovi na pranju tunela „Veliki Kik“, na deonici Preljina – Ljig zbog kojih se za saobraća naizmenično zatvara preticajna ili vozna saobraćajna traka.
Počela je kompletna rekonstrukcija regionalnog puta Jošaniška banja – Kopaonik zbog koje će do 1. novembra saobraćaj biti potpuno obustavljen. Alternativni putevi do Kopaonika vode preko Rudnice ili preko Brusa i Brzeća.
Na graničnim prelazima Batrovci i Kelebija, na izlazu iz zemlje, zadržavanja za teretna motorna vozila su oko 180 minuta, a na Horgošu i do 240 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na mreži niskog napona od 08.00 do 16.00 časova bez elekrične energije biće potrošači u Pridvoričkom Polju,u ulicama 710, 711 i 712, a od 09.00 do 14.00 časova  potrošači u Ostri, zaseok Stojkovići.
U Kotraži će od 8.00 do 18.00 časova bez struje biti potrošači na izvodu Pavlovići.

Vodosnabdevanje

Radnici čačanskog „Vodovoda“ će danas izvoditi radove u Ulici Vojvode Stepe kod prodavnice „Ninočka“, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode na pomenutoj lokaciji.
Iz Vodovoda su je da će šalter za naplatno mesto danas raditi do 15 časova zbog prelaska na novi informacioni sistem.

Bioprognoza

Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata biometeorološka situacija usloviće blago smanjenje tegoba, ali se izvesna opreznost savetuje osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima. Mogući su neraspoloženje i glavobolјa. Neophodno je adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

Hitna pomoć

Čačanski lekari u hitnoj pomoći pregledali su 27 pacijenata u toku prethodna 24 sata a na teren su izlazili 51 put. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 20 ambulantnih pregleda i četiri kućne posete.

Поделите вести