Radovi na pranju tunela na auto-putu Ljig – Preljina

Radovi na pranju tunela na auto-putu Ljig – Preljina

0
Stanje na putevima

Smena sunca i oblaka, kao i kiša koja je najavljena za popodne, donosiće piovremeno mokre kolovoze zbog čega se vozačima savetuje opreznija vožnja uz smanjenu brzinu i držanje većeg odstojanja između vozila.
U popodnevnim satima se očekuje pojačan saobraćaj na gradskim saobraćajnicama i na najfrekventnijim putnim pravcima, što je karakteristično za kraj radne nedelje. Pažljivija vožnja potrebna je na deonicama na kojima ima izmena zbog radova.
Od danas do 20. juna u vremenskom periodu od 07.00 do 19.00 časova, izvodiće se radovi na pranju tunela na deonici Ljig-Preljina. U zoni radova, biće zatvorena vozna, odnosno, preticajna traka, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila u slobodnoj traci.
Do 12. juna od 7 do 15 časova, izvode se radovi na ispiranju atmosferske kanalizacije, od tunela Savinac do Preljine. Za saobraćaj se povremeno zatvara preticajna saobraćajna traka.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova tako da je vodosnabdevanje uredno. U Gornjem Milanovcu je planirano zatvaranje vode zbog radova na saniranju kvarova koji će se obavljati od 9 do 12 sati u Ulici Vuka Karadžića, a od 10 do 13 časova u naselju Beršići.

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona od 8 do 17 časova bez električne energije biti zaseok Vujičići u Donjoj Trepči. Radovi će se nastaviti od 8. do 13. juna u istom terminu.

Hitna pomoć

Pomoć lekara u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražilo je 30 pacijenata, a lekari su na teren izlazili 43 puta. U Gornjem Milanovcu za 24 sata lekari su obavili 35 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta, a u Hitnoj pomoći u Ivanjici evidentirana su 32 pregleda i pet izlazaka na teren.

Bioprognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije oprez se savetuje srčanim bolesnicima, kao i osobama sa disajnim problemima. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, bolova u mišićima i pada koncentracije će u drugom delu dana biti u pojačanju. Preporučuje se posebna pažnja u saobraćaju.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je pet beba, četiri dečaka i jedna devojčica, a u Gornjem Milanovcu juče je rođena jedna devojčica.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR