Promocija knjige o Dragiši Vasiću

Promocija knjige o Dragiši Vasiću

Početkom 21. veka Dragiša Vasić je zvanično uvršten u leksikone, enciklopedije i antologije kao istaknuta ličnost moderne Srbije, a već 2009. godine je sprovedena i sudska rehabilitacija

0

U Galeriji Narodnog muzeja u Čačku, sutra sa početkom u 12 sati, biće predstavljena knjiga dr Miloša Timotijevića pod nazivom „Dragiša Vasić 1885-1945. i srpska nacionalna ideja”.  Delfina Rajić, direktorka čačanskog Muzeja, kaže da će promociji, pored autora,knjige prisustvovati i brojni gosti koji će govoriti o Dragiši Vasiću, srpskom i jugoslovenskom političaru, akademiku, advokatu, novinaru, romansijeru i pripovedaču.

Istaknuta ličnost moderne Srbije

– Početkom 21. veka Dragiša Vasić je zvanično uvršten u leksikone, enciklopedije i antologije kao istaknuta ličnost moderne Srbije, a već 2009. godine je sprovedena i sudska rehabilitacija. Treba naglasiti da je Vasić pre svega bio romansijer, pripovedač, putopisac, esejista, kritičar, novinar, urednik, pravnik, advokat, a tek zatim vojnik, oficir, angažovani intelektualac, akademik i političar, kaže Delfina Rajić.

U predstavljanju knjige učestvovaće urednik izdanja Borislav Čeliković, recenzent dr Kosta Nikolić, recenzent dr Vladimir Dimitrijević i autor knjige dr Miloš Timotijević.

POSTAVI ODGOVOR