[rstr_selector]

Promocija novog broja „Glasa biblioteke”

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” će kao završni program manifestacije „Štampana reč 2016” promovisati novi broj „Glasa biblioteke”, stručnog časopisa za bibliotekarstvo koji izdaje skoro punih 30 godina. U 22. broju štampano je trinaest tematski različitih radova čiji su autori  čačanski bibliotekari i saradnici iz biblioteka u Kraljevu, Beogradu, Užicu i Novom Sadu.

Opseg tema je veoma širok kao i u prethodnim brojevima, od savremenih tendencija u bibliotekarstvu do istorijskog osvrta na biblioteke sveta i portrete bibliotekara čiji nemerljiv doprinos struci treba da bude podsticaj za budući rad svih kolega. Ni u ovom broju nije izostao popis zavičajne izdavačko-štamparske produkcije za prethodnu godinu.

Novi „Glas“ Biblioteka će promovisati u utorak, 28. februara  u 12.00 sati, u Galeriji Narodnog muzeja u Čačku, a u programu će učestvovati Milica Stevanović, viši bibliotekar iz Narodne biblioteke Kruševac, Danica Otašević, urednik časopisa i Bogdan Trifunović, direktor čačanske Biblioteke i član redakcije časopisa. Program će voditi vodi bibliotekar Tijana Bežanić.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *