Promocija novog broja „Glasa biblioteke”

Promocija novog broja „Glasa biblioteke”

0

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” će kao završni program manifestacije „Štampana reč 2016” promovisati novi broj „Glasa biblioteke”, stručnog časopisa za bibliotekarstvo koji izdaje skoro punih 30 godina. U 22. broju štampano je trinaest tematski različitih radova čiji su autori  čačanski bibliotekari i saradnici iz biblioteka u Kraljevu, Beogradu, Užicu i Novom Sadu.

Opseg tema je veoma širok kao i u prethodnim brojevima, od savremenih tendencija u bibliotekarstvu do istorijskog osvrta na biblioteke sveta i portrete bibliotekara čiji nemerljiv doprinos struci treba da bude podsticaj za budući rad svih kolega. Ni u ovom broju nije izostao popis zavičajne izdavačko-štamparske produkcije za prethodnu godinu.

Novi „Glas“ Biblioteka će promovisati u utorak, 28. februara  u 12.00 sati, u Galeriji Narodnog muzeja u Čačku, a u programu će učestvovati Milica Stevanović, viši bibliotekar iz Narodne biblioteke Kruševac, Danica Otašević, urednik časopisa i Bogdan Trifunović, direktor čačanske Biblioteke i član redakcije časopisa. Program će voditi vodi bibliotekar Tijana Bežanić.

POSTAVI ODGOVOR