[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Proširuje se zona naplate parkiranja

Parkin servis

Čačanski Parking servis je proširio zonu naplate parkiranja, pa će tako od ponedeljka, 17. maja, početi naplata parkiranja i u Kursulinoj ulici. Ona se nalazi u trećoj Zoni gde svaki započeti sat parkiranja košta 19 dinara.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na dalekovodu od 10.00 do 15.00 časova bez električne energije će biti potrošači u delu Prislonice, Ostre, Gornje Trepče i Vujetinaca. U Gornjem Milanovcu od 9.00 do 11.30 struje neće imati zaseok Kovačevići u Ozremu.
U Ivanjici će sutra zbog neophodnih radova na mreži niskog napona od 08.00 do 14.00 časova bez eleketrične energije biti zaseok Maričići u Bratljevu.

Vodosnabdevanje

U Kulinovcima u Ulici Milivoja Jovanovića je došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Kvar će biti saniran u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode u pomenutoj ulici.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike, zbog zadržavanja nestabilnog vremena, neće pogodovati većini hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu smanjenja radne sposobnosti i pospanosti.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 25 pacijenata, a na terenu su intervenisali 36 puta. Milanovački lekari su obavili 26 ambulantnih pregleda i samo dve kućne posete.

Stanje na putevima

Kiša i pljuskovi koji se i danas očekuju, otežavaće vožnju i donosiće promenljivo stanje kolovoza. Na putevima u šumskim područjima jači pljuskovi, pored mokrih kolovoza, donose odrone i nanose zemlje na kolovoz, pa postoji opasnost od proklizavanja vozila. Sa prvim popodnevnim satima očekuje se veći broj vozila na glavnim putnim pravcima zbog predstojećeg vikenda.
Na deonici Svračkovci – Gornji Milanovac, u blizini „Norveške kuće“ izvode se radovi na izradi gabiona pa se saobraćaj od 8.00 do 17.00 časova odvija dvosmerno uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju, povremeno uključujući i radnike koji će regulisati saobraćaj.
Do 30. juna izvode se radovi na zameni ivičnjaka i izradi rigola, na deonici Brzeće – Kopaonik. Za vreme radova od 7 do 16 časova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Usporena vožnja očekuje vas na deonici od petlje Takovo ka Preljini na oko 1 km pre naplatne stanice Preljina, gde se izvode radovi na izgradnji saobraćajnog priključka za benzinsku stanicu. U smreu ka Čačku za saobraćaj je zatvorena zaustavna traka, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom trakom. Na prevoju Rudnik, na deonici Ugrinovci-Bućin Grob vozila se naizmenično propuštaju zbog radova na sanaciji klizišta.
Prema podacima Uprave granične policije zadržavanja na graničnim prelazima za putnička vozila nisu duža od pola sata, dok teretna vozila na prelazima ka Mađarskoj i Hrvatskoj čekaju od 60 do 180 minuta.

Поделите вести