Претрага
[rstr_selector]

Prostor u KUD „Dule Milosavljević Žele“ za mlade rok bendove

Lokalnim akcionim planom za mlade predviđeno je da mladi čačanski rok bendovi dobiju prostor za vežbanje, a nedavno je plan i realizovan. Prema rečima Dušana Radojevića, člana Gradskog veća zaduženog za omladinu i kulturu, radi se o podrumskim prostorijama Kulturno-umetničkog društva „Dule Milosavljević Žele“.

– Lokalnim akcionim planom za mlade je predviđeno da grad obezbedi prostor za omladinu, jer su oni još pre tri godine izrazili potrebu da im se obezbedi prostor u kome mladi muzičari mogu održavati probe svojih bendova. Bilo je neophodno pronaći prostor koji je zvučno izolovan u kome nema vlage, zbog instrumenata koji zahtevaju posebne uslove. Grad je takav prostor pronašao u podrumskim prostorijama KUD „Dule Milosavljević Žele“. Kompletan taj prostor je opremljen i mi očekujemo da mladim rok muzičarima uskoro i predamo taj prostor na besplatno korišćenje, izjavio je Dušan Radojević.

Prostor mladima dat u znak zahvalnosti za humanitarne koncerte

Prema rečima Dušana Radojevića, većinu čačanskih rok bendova čine srednjoškolci i za njih je preveliki izdatak da sedmično izdvajaju novac za zakup prostora u kome bi vežbali, a u prošlosti se pokazalo da nisu imali sreće sa pronalaženjem adekvatne lokacije za probe.

– Članovi rok sastava će ovaj prostor moći da koriste prema rasporedu koji sami budu napravili. Oni neće plaćati struju ni grejanje, kao ni druge troškove. Grad je mladim bendovima izašao u susret u znak zahvalnosti, jer su oni u proteklom periodu izlazili u susret gotovo svim humanitarnim akcijama, svirajući besplatno kad god je trebalo. Novac kojim bi platili zakup prostora, sada mogu uložiti u opremu ili nešto drugo. U Čačku ima sedam bendova koji će ovaj prostor moći da koriste. Oni su ranije imali velikih problema, jer gde god da su održavali probe, komšije su se bunile, jer nije bilo zvučne izolacije. Mislimo da će ovim rešenjem njihovi problemi sa probama biti rešeni, kaže Radojević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *