Претрага
[rstr_selector]

Protekle nedelje u Čačku rođene 34 bebe

porodiliste malaOvoga jutra iz čačanskog porodilišta imamo informaciju da je u toku prethodna 24 sata rođeno 5 beba, tri dečaka i dve devojčice, dok u Gornjem Milanovcu juče nije bilo porođaja.
Inače u toku ove nedelje koja je na izmaku u Čačku su rođene 34 bebe, od kojih 20 dečaka i 14 devojčica, dakle dečaci su bili u prednosti, dok su u Gornjem Milanovcu od 8 rođenih beba 6 devojčica kojima društvo prave 2 dečaka.

eps malaNa elektro mrežama u Čačku, Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nema kvarova, a prema rečima dežurnih dispečera u pogonima ELD nema planiranih isključenja struje, tako da je snabdevanje strujom uredno.

hitna pomoc malaU toku prethodna 24 sata lekari iz čačanske Hitne pomoći intervenisali su 37 puta na terenu, a u ordinaciji su pregledali 31-og pacijenta. U Gornjem Milanovcu lekari su imali manje posla, u ordinaciji su pregledali 36 pacijenata, a kućnih poseta su obavili 13, dok su ivanjički lekari imali 70 hitnih intervencija od kojih 7 na terenu, a uz to su i dva pacijenta upućena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.
Usled očekivanih biometeoroloških prilika hronični bolesnici u drugom delu dana mogu osetiti izvesne tegobe. U jutarnjim satima oprez se savetuje astmatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolјa, poremećaj sna i bolovi u mišićima. U saobraćaju je potrebna pojačana pažnja.

policija znacka malaPrvi dan vikenda na putevima Moravičkog okruga protekao je uglavnom mirno s obzirom na to da u Čačku, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Gornjem Milanovcu se dogodila jedna u kojoj, pored pričinjene materijalne štete, niko od putnika nije povređen. Vozačima se savetuje više opreznosti zbog završetka vikenda i mogućih gužvi, naročito kroz Čačak, gde se svakodnevno dešava da se u satima pojačanog saobraćaja stvaraju kolone jer je zbog radova na obilaznici, odnosno na mostu preko Zapadne Morave saobraćaj preusmeren kroz grad.

radarska-kontrola malaU saobraćajnoj policiji u Čačku kažu da će radarske kontrole do 20 časova biti na glavnim saobraćajnicama u gradu, kao i na putu od Preljine ka Majdanu.

Поделите вести