Protest malinara na stend baju

Protest malinara na stend baju

Predstavnici malinara čekaju sastanak sa predsednikom i premijerkom Srbije posle kojeg će odlučiti da li će biti protesta ili ne

1

Na sastanku malinara sa predstavnicima ministarstava trgovine i poljoprivrede, pre dva dana u Beogradu, bilo je razgovora o svemu osim o povećanju otkupne cene maline, kaže Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije malinara Srbije. On dodaje da im je na tom sastanku obećano da će predsednik i premijerka Srbije održati sastanak sa ministrima sa ciljem iznalaženja rešenja.

– Poziv za sastanak očekujemo i danas, a očekivali smo ga i juče jer nam je rečeno dva do tri dana. Danas je već taj drugi dan, pa očekujemo da nas najkasnije sutra pozovu i da vidimo da li može predsednik države da utiče i da zaustavi monopol i kriminal koji vlada Srbijom. U slučaju da ne bude došlo ni do kakvih pomeranja, mi ćemo ići svojim putem i boriti se za svoja prava na neke druge načine. Mi to ne želimo, ali na žalost situacija je takva kakva jeste, kaže Radović.

„Da li država može da se obračuna sa kriminalom?“

Predsednik Asocijacije malinara Srbije kaže i da su resorne ministre pre dva dana pitali da li država može da se bori protiv kriminala i monopola.

– Svi mi znamo šta se dešava. Čak smo na sastanku u ponedeljak ministrima predočili odakle pojedini izvoznici uvoze malinu iz Bosne i Hercegovine, u kojim preduzećima je zamrzavaju, koje transportne špedicije koriste, kao i gde je carine. Sada želimo sa tim podacima da upoznamo i predsednika Srbije i da vidimo da li je ovde u pitanju država ili kriminal. Da li može država da se obračuna sa kriminalom i monopolom? U slučaju da država ne bude mogla da bude jača od kriminala onda ćemo mi, poljoprivredni proizvođači, probati da se sami izborimo, rekao je Radović.