Protivgradne stanice u Čačku obezbeđene raketama

Protivgradne stanice u Čačku obezbeđene raketama

Svaka stanica ove protivgradne sezone ima po 15 raketa; zamenik gradonačelnika kaže da je RHMZ ocenio Čačak kao lokalnu samoupravu u Srbiji najopremljeniju u pogledu protivgradne zaštite

0

Sve protivgradne stanice na teritoriji Čačka su aktivne i pokrivaju područje od 63 hiljade i 600 hektara od čega 44.000 spada u poljoprivredno zemljište. Prema rečima zamenika gradonačelnika, Radoša Pavlovića, grad je nedavno nabavio 157 protivgradnih raketa što, sa raketama preostalim iz prethodne godine, čini 15 raketa na svaku od 25 stanica.

– Grad Čačak mnogo ulaže u sistem protvigradne zaštite o kojem zaista brinemo i imamo uveravanja Republičkog hidrometeorološkog zavoda da smo najopremljenija lokalna samouprava u Srbiji što se tiče ovog sistema. Mi ćemo inače od RHMZ-a, shodno planu zamene baterija za motorole, dobiti narednih dana i jedan deo baterija u cilju boljeg uspostavljanja veze i bržeg i efikasnijeg delovanja strelaca, kaže Pavlović.

Obezbeđeno gorivo za strelce

Zamenik gradonačelnika Čačka napominje i da je gradskim budžetom za ovu godinu za nabavku goriva za automobile strelaca opredeljeno 300.000 dinara što je, kako ističe, znatno više nego prošle godine.

– Takođe, u narednom periodu ćemo, u sklopu nasipanja i sređivanja atarskih i nekategorisanih puteva, prvo sanirati puteve koji vode ka protivgradnim stanicama i to onim za koje nam strelci budu rekli da ih treba sanirati, rekao je Pavlović.

POSTAVI ODGOVOR