[rstr_selector]
Image by Erik Karits from Pixabay

Čačak: Prvi ovogodišnji tretman zaprašivanja komaraca

Prvi ovogodišnji tretman suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje na području Čačka obaviće se u subotu, 3. jula od 19 do 22 časa. Tretman će se vršiti od Međuvršja do Katrge, uglavnom u priobalju Zapadne Morave, ali i na terenima gde ima stajaćih voda i gde je ustanovljeno veće prisustvo komaraca, poput Košutnjaka, nekadašnje deponije Prelići, duž korita Ateničke, Lozničke i Trnavske reke, prostora kod Sportskog centra „Mladost“, kanala za navodnjavanje…
Biće korišćeni preparati koji su neškodljivi za ljude, a pčelari u periodu vršenja tretmana treba da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela.

Radovi

U ponedeljak će početi radovi na rekonstrukciji Radisavčevića puta u Kačulicama. Planirano je da traju do kraja jula, a za to vreme ulica će biti zatvorena za saobraćaj.

Elektrosnabdevanje

Na dalekovodima u Čačku i Ivanjici nema kvarova, registrovani su na niskonaponskoj mreži, ali nije veći broj potrošača bez struje. Na području Gornjeg Milanovca po jednu fazu nemaju domaćinstva u Srezojevcima i Bogdanici, a očekuje se da će do 12.00 sati biti uspostavljeno normalo snabdevanje strujom. U Dragačevu ima zaostalih kvarova na niskonaponskoj mrež i u Gornjoj Kravarici, Lisicama, Virovu, Prilipcu, Dučalovićima i Rasovcu, a jutros je došlo i do kvara na dalekovodu u Donjoj Kravarici.

Vodosnabdevanje

Radnici čačanskog vodovoda danas će obavljati radove na tri lokacije gde je došlo do pucanja vodovodnih cevi. Kvarovi su registrovani u Ulici 63 u Atenici, naselju Savkovića kosa i Rackovića putu u Ljubiću. Za vreme radova je moguće kratkotrajno isključenje vode.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija će pogodovati većini hronično obolelih i osetlјivih osoba. Moguće su uobičajene tegobe kod psihičkih i cerebrovaskularnih bolesnika. Svim učesnicima u saobraćaju se i dalјe prporučuje povećana pažnja.

Stanje na putevima

Sezona godišnjih odmora povećava broj učesnika u saobraćaju zbog čega se vozačima savetuje da voze pažljivije, uz poštovanje svih saobraćajnih propisa.
Radovi na rehabilitaciji vijadukta na magistralnom putu Sušica – Zlatibor izvodiće se do kraja jula. U zoni radova, kod tunela Palisad, jedna traka je zatvorena, dok se saobraćaj odvija dvosmerno dvema slobodnim saobraćajnim trakama.
Za one koji planiraju put ka Crnogj Gori važno je da znaju da se zbog radova obustavlja saobraćaj između graničnog prelaza Špiljani i mesta Rožaje u vremenu od 8.00 do 11.00 sati i od 13.30 do 16 časova i 30 minuta. Sličan režim saobraćaja je i između graničnog prelaza Jabuka i Pljevalja gde su obustave od 9.00 do 11.00 i od 14.00 do 16.00 časova.
Od juče su svi granični prelazi sa Grčkom otvoreni, a njihovo radno vreme je 24 sata.
Na graničnim prelazima Gradina, Gostun, Preševo i Horgoš putnička vozila se zadržavaju do 60 minuta, a na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.
Pored zadržavanja na našim graničnim prelazima čekanja ima i na Mađarskim, Hrvatskim i Bugarskim prelazima koji su po nekad i više sati.

Поделите вести