Prvi pokušaj prodaje požeške „Budimke” neuspešan

Prvi pokušaj prodaje požeške „Budimke” neuspešan

Novo javno nadmetanje trebalo bi da bude održano u avgustu

0

Prodaja požeške Budimke bila je zakazana za 11. jun, međutim, kupci koji su bili zainteresovani za kupovinu nekadašnje fabrike za preradu voća i povrća nisu se pojavili na licitaciji.

Đorđe Zečević, stečajni upravnik, ne zna tačan razlog zbog čega je prvi pokušaj prodaje bio neuspešan, ali pretpostavlja da zainteresovani kupci čekaju nižu prodajnu cenu. Novo javno nadmetanje trebalo bi da bude održano u avgustu.

Sledi novi pokušaj prodaje po sniženoj ceni

– Ovog puta nismo uspeli da prodamo „Budimku“, a da ne bismo gubili vreme, ja sam već predložio Agenciji za licenciranje da damo novi oglas, da skinemo delimično početne cene i da pokušamo opet da prodamo. Imali smo kupce za koje sam bio siguran da će sada aplicirati, ne znam zbog čega nisu, ali moguće je da čekaju nižu prodajnu cenu. Uglavnom, nećemo gubiti vreme, što ranije ćemo obavestiti zainteresovane da planiramo oglašavanje drugog kruga, oglasićemo prodaju u medijima i verovatno ćemo sredinom ili krajem avgusta održati novo javno nadmetanje. Početna cena fabrike je bila 531 milion dinara, a objekata u Zdravčićima 29 miliona dinara. Sada će ta cena biti delimično spuštena, tako da se nadamo da ćemo uspeti sa prodajom.

POSTAVI ODGOVOR