[rstr_selector]

Prvi radnici na “Koridoru 12” u martu

Izgradnja “Koridora 12“ od Preljine do Pojata počeće u maju ove godine, najavio je Vojislav Ilić, gradonačelnik Čačka. Prema njegovim rečima, radovi na deonici ovog auto-puta na teritoriji Čačka, od Preljine do Adrana, u dužini od oko 13 kilometara, trebalo bi da počnu u septembru, a planirano je da ovaj deo takozvanog Moravskog koridora bude završen do 2015. godine.

Očekuje se da za naredne četiri godine bude završen ceo Koridor 12, koji će prolaziti kroz teritorije Čačka, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Ćićevca, Varvarina, Trstenika i Kruševca. Ovaj auto-put ukupne dužine 110 kilometara, imaće 10 kilometara mostova i spajaće koridore 10 i 11.

Vojislav Ilić, gradonačelnik Čačka, koji je povodom početka gradnje Koridora 12 prisustvovao nedavnom sastanku u Kruševcu sa Vericom Kalanović, ministarkom regionalnog razvoja i lokalne samouprave, kaže da je najavljeno da se u martu potpiše ugovor sa izvođačem radova, Kineskom korporacijom za puteve i mostove, nakon čega će na deonicama gde je završena eksproprijacija, početi da pristižu prvi radnici.

Lokalne samouprave su od ministarke Kalanović dobile zadatak da u narednih 15 dana izvrše brojne pripreme, o čemu govori gradonačelnik Čačka:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/vojislav-ili-4{/soundcloud}

Ilić smatra da će izgradnja oba auto-puta, od Beograda do Preljine i od Preljine do Pojata, ubrzati privredni razvoj i veoma značajno ekonomski povezati gradove kroz koje će auto-put proći. On naglašava i važnost kargo-centra čija je gradnja predviđena na aerodromu u Lađevcima. Širina koridora koji će biti ekspropisan je oko 70 metara. O eksproprijaciji i kakva bi trebalo da bude, Ilić kaže:
 
{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/vojislav-ili-5{/soundcloud}
 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Изложба шешира у Галерији Етнолошког музеја

22.02.2024
Вести | Одабране вести

Данас почиње 45. Међународни сајам туризма

22.02.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт Јелене Гавриловић у Чачку

22.02.2024