Претрага
[rstr_selector]

Prvog dana nove godine u Moravičkom okrugu rođene tri bebe

Porodilište

beba-serbis-obrPrve bebe rođene u 2017. godini u čačanskom porodilištu su dečak i devojčica, a u Gornjem Milanovcu 1. januara na svet je došla jedna devojčica.

Elektrosnabevanje i vodosnabdevanje

eps malavoda-servis-obrSnabdevanje strujom u Čačku i Gornjem Milanovcu je uredno, kvarova na elektromrežama nema, a tokom praznika nisu planirana isključenja električne energije zbog radova. I pored niskih temperatura, nisu zabeležena pucanja vodovodnih cevi, tako da je i vodosnabdevanje uredno.

Grejanje

grejnje-servis-obrU gradskim toplanama u Čačku, kao i kotlarnicama jutros nema kvarova pa je isporuka toplotne energije uredna. Zbog niskih temperatura režim grejanja je produžen do 23.00 časa. U Gornjem Milanovcu sistem daljinskog grejanja funkcioniše bez problema za korisnike koji su priključeni na kotlarnice u Železničkoj i Lominoj ulici.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaU hitnim medicinskim službama beleži se povećan broj intervencija. U Čačku su lekari u toku prethodna 24 sata u ordinaciji pregledali 57 pacijenata, a obavili su i 45 kućnih poseta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano čak 97 intervencija od kojih 77 u ordinaciji, a 20 na terenu. Pacijenti se najviše žale na respiratorne probleme, povišenu temperaturu, a bilo je i građana sa stomačnim problemima i visokim krvnim pritiskom, kao i hroničnih bolesnika. U Hitnoj pomoći u Ivanjici dobili smo podatak za proteklu noć tokom koje su lekari obavili 15 pregleda u ordinaciji i četiri kućne posete.

Biometeorološke prilike

bioprognoza-2Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno nepovolјan uticaj na hronične bolesnike. Oprez se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim, psihičkim i srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolјa, kao i bolovi u kostima i zglobovima.

Saobraćajna policija

policijaPutevi na području Moravičkog okruga su prohodni, saobraćaj se odvija bez zastoja, a oprez se savetuje zbog niskih temperatura i moguće poledice. Prema podacima iz čačanske saobraćajne policije u toku prethodna 24 sata
u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Guči nije bilo saobraćajnih nezgoda, dok je u Lučanima registrovana jedna u kojoj je jedno lice lakše povređeno. Radarska kontrola za danas nije planirana na putevima koje kontrolišu pripadnici Odeljenja saobraćajne policije u Čačku.

Поделите вести