Претрага
[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Prvog dana vikenda bez saobraćajnih nezgoda

Elektrosnabdevanje

dalekovod-servis-obrI danas će zbog radova na rekonstrukciji dalekovoda do 15.00 časova bez električne energije biti potrošači u Ateničkom polju i Trnavi. Prema informaciji iz čačanske Elekktrodistribucije radovi na rekonstrukciji dalekovoda koji prolazi kroz Viljušu, Trnavu, Atenicu i Kulinovce su počeli u petak i trebalo bi danas da budu završeni. Ukoliko bude neophodno da se radovi nastave i narednih dana, potrošači će biti blagovremeno obavešteni.
U pogonu Elektrodistribucije u Guči kažu da su jutros registrovana tri kvara na niskonaponskoj mreži od kojih dva u Dragačici, a jedan u Rtarima. Radovi na saniranju kvarova obavljaće se u toku pre podneva i očekuje se da će biti završeni do 12 sati. Na području Ivanjice i Gornjeg Milanovca snabdevanje strujom je uredno.

Vodosnabdevanje i grejanje

voda servis malaNa vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu jutros nema kvarova koji bi remetili isporuku vode, a s obzirom na to da nema ni planiranih radova, u toku dana neće biti prekida u snabdevanju potrošača vodom. Jutros se beleži i uredna isporuka toplotne energije, kako u Čačku tako i u Gornjem Milnovcu.Hitna pomoć

hitna pomoc malaU službi Hitne medicinske pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 70 intervencija. Više posla lekari su imali na terenu s obzirom na to da su obavili 43 kućne posete, a u ordinaciji su pregledali 27 pacijenata. U Gornjem Milanovcu je zabeleženo 36 prelgeda u stanici Hitne pomoći, dok su na teren lekari izlazili 17 puta. Ivanjički lekari imali su 65 hitnih intervencija od kojih 3 na terenu.

Biometeorološka prognoza

bioprognoza malaBiometeorološke prilike mogu imati relativno nepovolјan uticaj na hronične bolesnike. Izvestan oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom, srčanim i cerebrovaskularnim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolјa, pospanost i promenlјivo raspoloženje. Preporučuje se adekvatno odevanje kao i dodatna pažnja svim učesnicima u saobraćaju.

Uprava saobraćajne policije

stop2Prvi dan vikenda protekao je bez saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu, kažu u saobraćajnoj policiji u Čačku. Radarske kontrole biće danas raspoređene na sledećim lokacijama: do 14.00 časova na saobraćajnicama koje prolaze kroz centar Gornjeg Milanovca, do 14.00 biće na glavnim saobraćajnicama u Čačku, od 9.00 do 17.00 na području Ivanjice, a od 14.00 do 17.00 časova radari će biti u Preljini.

Porodilište

bebee-servis-obrU porodilištu čačanske bolnice u toku prethodna 24 sata zabeležena su tri porođaja. Prema rečima dežurne babice rođena su dva dečaka i jedna devojčica.

Поделите вести