[rstr_selector]

Pune ruke posla za čačansku Hitnu pomoć

Hitna pomoć

hitna-pomocLekari u čačanskoj Hitnoj pomoći su imali pune ruke posla u toku prethodna 24 sata s obzirom na to da su obavili blizu 100 intervencija. Na terenu su intervenisali 58 puta, a u ordinaciji su pregledali 40 pacijenata. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 25 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta, dok je u ivanjičkoj Hitnoj pomoći pregledano 70 pacijenata, a na terenu su lekari intervenisali pet puta.

Bioprognoza

bioprognozaOčekivane biometeorološke prilike povolјno će uticati na većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa srčanim i psihičkim tegobama. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana opreznost.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dve devojčice i jedan dečak. U porodilištu u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana nije bilo porođaja.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrZbog kvara na vodovodnoj mreži jutros je bez vode deo Konjevića kod Stare pruge. Radnici čačanskog Vodovoda će u toku pre podneva raditi na saniranju kvara i očekuje se da će do 11 sati biti uspostavljeno normalno vodosnabdevanje. U Gornjem Milanovcu jutros nema kvarova, kao ni planiranih isključenja vode.

Uprava saobraćajne policije

policijaU toku jučerašnjeg dana u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su tri lica povređena, od kojih je jedno zadobilo teške telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda, kažu u Upravi saobraćajne policije u Čačku i dodaju da za danas nije planirana kontrola brzine kretanja vozila.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaProhodnost puteva je dobra, vanrednih zastoja nema, a i na naplatim rampama prolazi se bez zadržavanja, saopštio je jutros AMSS. Prvi dan vikenda, kao i sunčano i toplo vreme koje je prognozirano za danas, biće razlog da se mnogi vozači upute ka izletištima ili vikend naseljima zbog čega se očekuje i nešto više vozila na tim putevima. Međutim, i pored povoljnih vremenskih prilika, potrebna je veća opreznost za volanom zbog velikog broja deonica na kojima se izvode radovi.
Zbog rekonstrukcije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka, saobraćaj se iz pravca Užica prema Beogradu odvija uz povremeno propuštanje vozila, dok se iz pravca Beograda, odnosno od kružnog toka u Konjevićima vozila usmeravaju na gradske saobraćajnice, zbog čega se u Čačku stvaraju saobraćajne gužve.
Usporena vožnja vozače očekuje i na putu od Ovčar Banje ka Užicu zbog radova na deonici između Uzića i Sevojna dugoj 8 kilometara. Zbog dužine trase koja je pod radovima u satima pojačnog saobrćaja moguća je usporena vožnja, kao i zadržavanja od 15 do 20 minuta.
Izvode se radovi i na deonicama Požega-Divljaka i Bačevci-Kosjerić zbog kojih se na oba putna pravca saobraćaj od 07.00 do 15.00 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Поделите вести