Pune ruke posla za čačansku Komunalnu policiju

Pune ruke posla za čačansku Komunalnu policiju

Kontrola prodaje poljoprivrednih i drugih proizvoda na ulicama i pijacama, kontrola održavanja komunalnog reda oko privatnih i javnih objekata, pomoć javnim službama, samo su neke od nadležnosti Komunalne policije

0

Čačanska Komunalna policija aktivna je na terenu i pored izuzetno visokih temperatura. Sprovode aktivnosti prema pravilima službe prilikom individualnog zapažanja prekršaja, postupaju po obaveštenjima građana i pružaju asistenciju javnim službama u gradu. U skladu sa nadležnostima, aktivno kontrolišu održavanje komunalnog reda na celoj teritoriji Grada oko objekata od javnog značaja, škola, javnih ustanova, ali i u dvorištima stambenih objekata.

– U proteklom periodu sprovođena je patrolna aktivnost u blizini osnovnih i srednjih škola i vrtića, kontrola prodaje poljoprivrednih i drugih proizvoda u ulicama Sinđelićevoj, Svetozara Markovića, Miloša Obilića, Strajina Lapčevića, na Kvantaškoj pijaci u Ljubiću. Takođe, kontrolisano je deponovanje smeća i odlaganje građevinskog otpada, vršena je i kontrola ostavljanja havarisanih i neispravnih vozila na zelenim površinama kao i parkiranja vozila na zelenim površinama, lepljenja plakata na zidovima, izlozima zgrada, uličnim drvoredima, kao i kontrola držanja domaćih životinja, paljenja otpada, ispuštanja otpadnih voda, navodi Milena Jovanović, načelnik čačanske Komunalne policije.

Izdato 9 prekršajnih naloga, otvoreno 12 vanupravnih predmeta

Ona dodaje da je, u okviru širokih nadležnosti, pružana asistencija čačanskom „Vodovodu“, „Komunalcu“, Inspekciji za zaštitu životne sredine i Službi za bezbednost i odbranu, a postupano je i po obaveštenjima građana.

– Komunalna policija je u prethodnom periodu sačinila 38 službenih zabeleški na osnovu primljenih obaveštenja po kojima je postupano, izdala je 9 prekršajnih naloga i otvorila 12 vanupravnih predmeta. U narednom periodu nastavljamo sa kontrolom i aktivnostima na terenu.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR