Претрага
[rstr_selector]

Pune ruke posla za Hitnu pomoć

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrLekari u Hitnim medicinskim službama i dalje imaju pune ruke posla. U Čačku je evidentirano 116 intervencija za 24 sata. Lekarsku pomoć u ordinaciji zatražila su 63 pacijenta, a na terenu su evidentirana 53 pregleda. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 110 intervencija, u stanici Hitne pomoći je pregledano 98 pacijenata, a kućnih poseta je bilo 12, dok su ivanjički lekari imali čak 212 intervencija u toku prethodna 24 sata. Od tog broja samo 4 intervencije su bile na terenu, a dva pacijenta su upućena na dalje lečenje u čačansku bolnicu. Najviše pacijenata je sa gripoznim stanjem, povišenom telesnom temperaturom, bolovima u kostima, respiratornim problemima, ali javljali su se i kardiovaskulani bolesnici i astmatičari.

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrPrema informaciji iz čačanske Elektrodistribucije jutros su registrovana dva kvara na niskonaponskoj mreži u Brđanima i Rajcu, koji će biti sanirani u toku pre podneva. Na području grada snabdevanje strujom je uredno. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nisu registrovani kvarovi na elektromrežama, a nema ni planiranih isključenja struje.

Biometerološke prilike

bioprognoza-2Biometeorološke prilike danas mogu imati relativno nepovolјan uticaj na hronične bolesnike. Izvestan oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i kardiovaskularnim tegobama. Kod meteoropata najizraženiji mogu biti problemi sa snom, promenlјivo raspoloženje i glavobolјa. U saobraćaju je potrebna dodatna opreznost.

Porodilište

beba-serbis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je osam beba, sedam dečaka i jedna devojčica, dok je u Gornjem Milanovcu rođena jedna devojčica.

Saobraćajna policija

stop2Prema podacima iz čačanske saobraćajne policije u toku prethodna 24 sata u Moravičkom okrugu se dogodila jedna saobraćajna nezgoda i to na području Gornjeg Milanovca u zaseoku Tolića kosa gde je došlo do sleteanja putničkog automobila sa puta nakon čega je vozilo udarilo u ogradu jednog domaćinstva. Tom prilikom je došlo do požara na vozilu usled čega je vozač preminuo.
Iz saobraćajne policije apeluju na vozače da prilagode vožnju uslovima na putu, da drže što veće odstojanje između vozila, jer je po ovakvim vremenskim uslovima uzaustavni put duži, pa je samim tim i opasnost od sletanja sa kolovoza i izazivanja lančanih sudara veća.

Поделите вести