Претрага
[rstr_selector]

Pune ruke posla za lekare i babice u čačanskom porodilištu

Porodilište

beba-serbis-obrLekari i babice u čačanskom porodilištu imali su pune ruke posla u toku prethodna 24 sata s obzirom na to da je u tom periodu bilo 11 porođaja. Tom prilikom je rođeno sedam dečaka i četiri devojčice.

Hitna pomoć

hitna-pomocHitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 36 puta na terenu, a u ordinaciji su lekari pregledali 30 pacijenata. U isto vreme milanovačka Hitna pomoć je imala manje posla pa su tako lekari u ordinaciji pregledali 16 pacijenata, a obavili su i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

bioprognozaReletivno povolјna biometeorološka situacija pogodovaće većini hroničnih bolesnika. Oprez je neophodan kod osoba sa varirajućim krvnim pritiskom i psihičkim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrU Ulici Vuka Zatežića kod kvantaške pijace, došlo je do kvara na vodovodnoj mreži koji će prema informaciji iz čačanskog Vodovoda biti saniran u toku dana. Moguće je kratkotrajno zatvaranje vode u ulici do završetka radova. Manji kvar je registrovan i u Hajduk Veljkovoj ulici, a on će biti saniran u toku prepodneva. U Gornjem Milanovcu će zbog radova na vodovodnoj mreži do 13.00 časova bez vode biti deo Takovske ulice od Kurusline do Drinčićeve.

Policijska uprava

policijaPrema podacima iz Policijske uprave u Čačku u toku jučerašnjeg dana evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Lučanima jedna osoba je prošla sa lakšim telesnim povredama.

Stanje na putevima

autoputVozače danas očekuju povoljnije vremenske prilike bez padavina, a samim tim i bolji uslovi za vožnju. Iz AMSS savetuju veći oprez duž stenskih useka i klisura jer česte temperaturne razlike donose i pojavu odrona. Više opreza biće potrebno i u zonama gde je zbog radova izmenjen saobraćaj. Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza trenutno nema dužih zadržavanja, dok teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije na Horgošu čekaju oko pet sati, na Kelebiji oko tri, na Batrovcima oko dva, a na Šidu oko sat vremena.

Поделите вести