„Put pod noge“

„Put pod noge“

„Čačak je puno ulagao u prethodnom periodu u obeležavanje pečačkih staza i ruta i ono što dovodi turiste u naš kraj je aktivni odmor u kombinaciji sa banjskim turizmom“

0
Foto: Dženarika Info

Na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji je počeo juče a traje do 23. februara, pod sloganom „Put pod noge“, okupiće se oko 900 izlagača iz više od 40 zemalja. Svoje turističke ponude, pogodnosti i lepote regiona predstaviće i turističke organizacije Čačka, Ivanjice i Zlatibora, svaka u svom programu, zajedno na štandu Turističke organizacije regija Zapadna Srbija.

Turistička organizacija Čačka ove godine akcenat stavlja na aktivan i banjski odmor.

– Ove godine su planirane tri promocije – u petak i u subotu. Pored turističkih destinacija promovisaćemo i naše turističke kapacitete. Akcenat je na aktivnom odmoru. Čačak je puno ulagao u prethodnom periodu u obeležavanje pečačkih staza i ruta i ono što dovodi turiste, što su  naša istraživanja pokazala, je taj aktivni odmor u kombinaciji sa banjama, kaže Vojin Jakovljević, direktor TO Čačak.

„Pozornica sumnjivih lica – zadnja pošta Ivanjica“

Turistička organizacije Ivanjice i ove godine promoviše svoju čuvenu manifestaciju „Nušićijadu“, ali i seoski turizam, objašnjava direktor TO Ivanjica Radomir Lišanin.

– Akcenat je Golija, seoski turizam. Ove godine nastupamo sa hotelom „Park“ i novim hotelom „Prezident“ koji će izlagati svoju ponudu. U petak 21.02. u 16 časova organizovaćemo promociju naše najpoznatije manifestacije, „Nušićijade“. Imaćemo dosta gostiju koji će afirmativno pričati o „Nušićijadi“ i izneti svoje utiske sa ove manifestacije. Slogan ovogodišnje Nušićijade je „Pozornica sumnjivih lica – zadnja pošta Ivanjica“. Prošle godine, ivanjički kraj je oborio rekorde u posećenosti, kako u privatnom smeštaju u gradu tako i u selima. Ostaje da sačekamo zvanične podatke iz Zavoda za statistiku i da se nadamo da će se ovaj trend nastaviti, kaže Lišanin.

TO Zlatibor na sajmu sa turističkom privredom ovog kraja

Interesovanje turista za Zlatibor ne jenjava, pa tako već postoji najava velikog broja medija i agencija koje će posetiti štand na kome izlaže TO Zlatibor, navodi Vladimir Živanović, direktor ove turističke organizacije.

– Cela turistička privreda Zlatibora je shvatila značaj ovog sajma, tako da će sa nama na sajmu biti 20-ak izlagača, agencije i hoteli sa Zlatibora, prezenteri lokaliteta i lokacija sa kompletne teritorije opštine Čajetina. Nama je jako bitno što nastupamo zajedno sa turističkom privredom jer tako na najbolji način možemo da predstavimo sve potencijale Zlatibora. Posle sajma čeka nas promocija u Beču, Skoplju, Temišvaru, tako da ćemo gledati da u periodu od mesec dana obićemo region, promovišemo letnju sezonu za koju verujemo da će biti posećena kao i ova zimska. Inače, zimska sezona na Zlatiboru odlično protiče, i nije floskula ako kažemo da se traži krevet više. A posebno nas raduje činjenica da su svi lokaliteti u ovom kraju bili veoma posećeni. Tornik je radio punim kapacitetom, kao i dečje skijalište Obudojevica. Trenutno ima 15 cm snega a zahvaljujući veštačkom osnežavanju sve staze su u funkciji, kaže Živanović.

POSTAVI ODGOVOR