[rstr_selector]

Putevi ka čačanskim selima prohodni, obavezna upotreba zimske opreme

U najudaljenijem čačanskom selu Brezovice intervencije na čišćenju snega su neprekidne kako bi se obezbedila prohodnost do svih domaćinstava, kaže Goran Bojović, predsednik Saveta ove Mesne zajednice. Put ka Kaoni, koji je nedavno rekonstruisan, je očišćen ali se vozačima ne preporučuje kretanje tim pravcem bez upotrebe lanaca.

– Svi putevi su očišćeni, jedino je problematično tamo gde su nanosi snega, ali trudimo se da sve bude pod kontrolom i da prilazi ka svakoj kući budu prohodni. Što se tiče puta ka Kaoni on je pročišćen, ali mora da se koristi zimska oprema. Firma „Prodanović” čisti puteve do Brezovice, a od Brezovice do Kaone kroz selo čistimo mi privatno, navodi Bojović.

Sneg za sada ne pravi velike probleme u Banjici

Po rečima Radovana Terzića, predsednika Saveta mesne zajednice Banjica, s obzirom na trenutne vremenske prilike situacija u ovom selu je za sada dobra.

– Što se tiče komunalnih delatnosti mogu reći da je situacija zadovoljavajuća. Putevi su prohodni, „Gradsko zelenilo” čisti magistralni put, mi svojim traktorima čistimo zaseoke a od Gradske uprave dobijamo gorivo. Imamo struju i vodu, samo se jedan dan dogodilo da je pukla cev na jednom prelazu preko reke, ali to je brzo sanirano tako da je sada sve u redu. Sneg i dalje pada, ali mi smo sve vreme u pripravnosti i trudićemo se da puteve održavamo prohodnim, kaže Terzić.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *