[rstr_selector]

Putevi prohodni, oprez zbog vlažnih kolovoza

Prestanak padavina i intenzivan rad zimskih službi koje su zadužene za održavanje i čišćenje snega sa kolovoza, doprinele su dobroj prohodnosti puteva prvog i drugog prioriteta.

Zbog niskih temperatura i vlažnih kolovoza postoji opasnost od poledice koja se najčešće javlja na onim deonicama gde je strujanje vazduha veće, kao što su podvožnjaci, nadvožnjaci, mostovi i tuneli. Magla otežava saobraćaj na prilazima Beogradu, na području Kikinde, Leskovca i Vranja, a sumaglice ima u Vojvodini.

Porast dnevnih temperatura može usloviti pojavu odrona na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, dolinom Drine kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru, kao i na ostalim deonicama koje su trasirane kroz stenske useke i klisure.

U centralnim, zapadnim i istočnim delovima Srbije svi putevi su prohodni, dok u planinskim predelima i na putevima drugog prioriteta Užica, Valjeva, Ivanjice, Kruševca, Zaječara, Niša i Novog Pazara ima snega na kolovozu do 5 cm pa je saobraćaj usporen, a na pojedinim prilazima je obavezna i upotreba lanaca.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje na prilazu Kopaoniku, preko Debelog brda, Podbukova, Kadinjače i na svim regionalnim putevima na području Ivanjice, kao i na putu koji vodi ka Bugarskoj granici.

Zadržavanja na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Поделите вести