Претрага
[rstr_selector]

Путеви Рековац-Трстеник и Мрчајевци-Краљево непроходни због одрона

„Oбилазни пут до Краљева води преко села Милочај и Сирча”

Обилне падавине и данас могу проузроковати застоје и прекиде у саобраћају, посебно у другом делу дана, када се за многе радна недеља завршава а саобраћај појачава, саoпштавају из АМСС-а.

Према информацијама из ЈП „Путеви Србије”, услед обилних падавина и већих одрона, непроходни су путеви Рековац-Трстеник и Мрчајевци-Краљево код Адрана, а обилазни пут до Краљева води преко села Милочај и Сирча. Путеви који су били непроходни код Каоне, Дракчића, Врдила, Роћевића, Станова и Великог Поља, сада су поново у функцији, али се на тим путевима возачима саветује већи опрез у вожњи.

На деоници пута Горњи Милановац – Прељина, у Брђанима, до 15. септембра ће се изводити радови на одржавању моста преко реке Деспотовице, и то у временском интервалу од 7 до 17 часова, а саобраћај  ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила. Почело је и постављање саобраћајне сигнализације за предстојеће радове на реконструкцији моста преко Ибра на делу магистралног пута Нови Пазар-Рибариће. У првој фази радова, саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила, слободном траком. А на деоници Мехов Крш-гранични прелаз са Црном Гором, и данас ће саобраћај бити у прекиду у временским интервалима од 8 до 12 и од 13 до 17 часова. Обилазни пут води преко Тутина, до граничног прелаза Вуча. Према подацима Управе граничне полиције, на терминалима наших граничних прелаза нема дужих задржавања за путничка возила. На ауто-путу ка Хрватској и даље су дуге колоне теретних возила чија маса прелази 7 и по тона, а која заузимају зауставну траку у смеру ка граничном прелазу Батровци, док су задржавања на уласку у Хрватску дужа су од 10 сати.

 

Поделите вести