Претрага
[rstr_selector]

Putevi u Čačku se redovno čiste, ali se očekuju problemi sa odvoženjem smeća

Prvi ozbiljniji sneg u Čačku pada od sinoć, a u Preduzeću za puteve kažu da su državni putevi prohodni, da u nižim predelima ima snega na kolovozu do 5 centimetara, a u višim do 10 centimetara. Saobraćaj je otežan, ali trenutno nema zastoja. Na putevima prvog i drugog prioriteta, koji su u nadležnosti JP „Gradac“, izvršeno je posipanje soli, visina snega je do 3 centimetra, a leda nema. Na seoskom području se putevi čiste prema prioritetima, a u toku je intervencija na čišćenju puta za Brezovice koji je neprohodan.

Na čišćenju gradskih ulica angažovani su i radnici čačasnkog „Komunalca“. Prema rečima Miodraga Lukovića, tehničkog direktora ovog preduzeća, ulice prvog i drugog prioriteta su očišćenje, a po nalogu JP „Gradac“ narednih sati će se raditi na čišćenju snega sa kolovoza iz prigradskih naselja.

–  Naši radnici su na terenu od jutros i pomažu u čišćenju snega. Na čačanskim ulicama su dva kipera sa posipačima soli, dva traktora sa raonicima i uključili smo na trgu malu mašinu koja čisti staze, a tu su i radnici koji sa lopatama prave staze u centru grada tako da je angažovana sva raspoloživa mehanizacija. Čišćenje puteva prvog i drugog prioriteta je završeno, a u toku su intervencije na trećem prioritetu. Dobili smo već i zadatak da se širimo dalje i da idemo u prigradska naselja. Primetio sam i da su naši sugrađani sami uzeli učešće u čišćenju ispred svojih lokala, što je pohvalno, rekao je tehnički direktor „Komunalca“.

Otežano odvoženje smeća

Ukoliko sneg nastavi da pada i tokom dana, Luković kaže da će odvoženje smeća biti otežano.
– Ako sneg nastavi da pada ovim intenziteta, imaćemo problema u rubnim delovima grada gde nećemo moći da dođemo po planiranom rasporedu, pre svega tu mislim na Topalovo brdo, Kulinovce, Jezdinu, deo Ljubića. Pored toga, u selima kao što su Vrnčani, Jančići i Rošci, naše vozilo neće moći da izađe, jer za sada ti putevi nisu prohodni, rekao je Luković i dodao da će otežano odnošenje smeća sigurno biti i u drugim selima.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *