Претрага
[rstr_selector]

Putevi u Ivanjici prohodni, na području Golije vanredna situacija

Na području opštine Ivanjica, visina snega na kolovozu u višim predelima je do 5 centmetara. Na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere, ali su državni i lokalni putevi prohodni.

Budislav Vukašinović, načelnik Štaba za vanredne situacije u Ivanjici, kaže da je prioritet Štaba da državni i lokalni putevi do centara mesnih zajednica budu prohodni, i da je to definisano još pre snežnih padavina.

– Snega još dosta ima u brdskim delovima, kao i na kolovozu. Zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i za šlepere. Državni i lokalni putevi su svi prohodni, do centara mesnih zajednica, što je bio prioritet Štaba za vanredne situacije još pre snežnih padavina. Očišćeni su putevi na kojima je organizovan prevoz dece do škola, kao i tamo gde ima hroničnih bolesnika. Čišćenje se vrši i po zaseocima, gde ima zahteva, gde ima bolesnih, ali samo u hitnim slučajevima. Za sada nema odsečenih zaseoka, navodi Vukašinović.

On kaže da je visina snega bila i do jednog metra na Goliji i Javoru, ali da nakon otapanja trenutno od 50 do 60 centimetara u najvišim delovima van kolovoza. Iz preduzeća „Putevi“ Ivanjica navode da je visina snežnog pokrivača na kolovozu do 5 centimetara u višim predelima.

Firma „Zvornikputevi“ uzrok uvođenja vanredne situacije na Goliji

Na području Golije proglašena je vanredna situacija zbog problema sa firmom koja je zaključila ugovor o čišćenju snega, ali se nije pojavila na terenu, kaže Vukašinović.

– Firma „Zvornikputevi“ iz Zvornika je prošle jeseni bila najpovoljniji izvođač na tenderu, mi smo sklopili ugovor sa njima, međutim, oni nisu došli kada je počeo sneg da pada. Ivanjički Štab za vanredne situacije je proglasio vanrednu situaciju na području Golije, preporučivši Opštini Ivanjica da raskine ugovor sa tom firmom i da odredi izvođača radova koji će čistiti puteve do izbora nove firme.

Raspisan je tender i vanredna situacija je proglašena zbog hitnosti tog postupka.

– Tender se sprovodi po skraćenom postupku u vanrednoj situaciji. Preduzeće „Putevi“ Ivanjica je izabrano da čisti dok se ne izabere novi izvođač. Ova firma održava, pored državnih puteva, i jedan deo lokalnih puteva kod nas. Kako bi tender mogao da se sprovede što hitnije, uveli smo vanrednu situaciju koja još uvek traje u mesnim zajednicama Pridvorica, Devići, Ostatija, Brusnik i Srednja Reka.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *