Претрага
[rstr_selector]

Putevi u Moravičkom okrugu prohodni

Stanje na putevima

ivanjica-foto-jelena-savic3-sneg-servis-obr-80x80Na području Čačka i Gornjeg Milanovca ovog ponedeljka nema neprohodnih putnih pravaca. Snega na kolovozima ima uglavnom na seoskom području, ali se sve posipa solju i rizlom i problema u obavljanju saobraćaja nema, saopšteno je u „Gradcu“ i gornjomilanovačkom Preduzeću za izgradnju. Saobraćaj se na prevoju Rudnik za sada obavlja bez zastoja, snega na kolovozu ima u raskvašenom stanju zbog čega se vozačima savetuje sporija vožnja. Upotreba zimske opreme je neophodna, poručuju iz Sekcije za puteve Rudnik. Putevi na području Ivanjice su prohodni, a snega na kolovozu ima od 5 do 10cm u višim, odnosno do 5cm u nižim predelima. Deonica Odvraćenica – Preko brdo i dalje je neprohodna, saopšteno je u preduzeću „Putevi Ivanjica“.

Elektrosnabdevanje

dalekovod-servis-obrNa području opštine Ivanjica ima više kvarova na niskonaponskoj mreži i svi bi trebalo da budu otklonjeni u toku dana ukoliko vremenski uslovi to dozvole, saopšteno je iz ivanjičke Elektrodistribucije. Osim jednog kvara u Gornjoj Crnući koji će biti otklonjen u toku prepdoneva, na području opštine Gornji Milanovac elektrosnabdevanje je uredno. U čačanskoj i lučanskoj Elektrodistribuciji ovoga jutra je situacija stabilna, nema kvarova niti planiranih radova.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrPrema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ i nadležnih komunalnih službi u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima vodosnabdevanje danas je uredno, bez kvarova i planiranih radova.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrProduženi režim grejanja u Čačku je i dalje na snazi zbog veoma hladnog vremena. Stanovi se greju do ponoći, a grejanje iz toplana počinje ujutru u 4, a iz kotlarnica u 5 sati. Sistem daljinskog grejanja u Gornjem Milanovcu funkcioniše bez problema, a tople stanove danas imaju i stanovnici Lučana. Nema kvarova, a isporuka toplotne energije se u ovom mestu vrši neprekidno 24 časa.

Autobuska stanica

autobus-servis-80x80-obrAutobusi čačanskog „Autoprevoza“ od danas ponovo saobraćaju prema ustaljenom umesto prazničnog reda vožnje, osim đačkih polazaka koji se ne održavaju do 11. januara zbog produženog prazničnog raspusta. Nema zabeleženih većih kašnjenja niti otkazanih polazaka. Dežurni telefon za informacije o polascima je 032/222-461.

Železnička stanica

voz-servis-80x80-obrVozovi sa železničke stanice u Čačku saobraćaju po redu vožnje, bez kašnjenja ili otkazanih polazaka. Praznični red vožnje prestao je da važi. Dežurni telefon za informacije o polascima je 032/222-518.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoću u Čačku su u prethodna 24 časa pregledali 52 pacijenta u ordinaciji i još 50 na terenu. U istom vremenskom periodu, njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavile su 29 ambulantnih pregleda i 16 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 110 puta od čega 8 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-5-servis-obrBiometeorološke prilike imaće relativno nepovolјan uticaj na osobe sa cerebovaskularnim i kardiovaskularnim tegobama, a u istočnim krajevima i na astmatičare. Neraspoloženje, bolovi u kostima i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima. U saobraćaju je neophodan povećan oprez.

Porodilište

bebee-servis-obrOvu radnu sedmicu počinjemo sa četiri lepe vesti. Toliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođeni su jedan dečak i jedna devojčica, a potpuno iste vesti stižu i iz Gornjeg Milanovca.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku u toku proteklog vikenda na teritoriji Moravičkog okruga dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda. U pet nezgoda koje su se dogodile na području Čačka jedna osoba je teško, a tri lakše povređene. U dve nezgode koje su se dogodile u Gornjem Milanovcu jedna osoba je poginula. Radari će dana kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova na području Čačka.

Поделите вести