Претрага
[rstr_selector]

Putevi u opštini Sjenica za sada prohodni

Ledeni talas i snežne padavine nisu stvorili veće probleme na putevima u opštini Sjenica, kaže Mikailo Kaličanin zamenik predsednika opštine. Prema njegovim rečima, snabdevanje strujom i vodom u ovoj opštini je uredno, a prohodnost puteva je za sada dobra.

– Jutros je temperatura bila -19 stepeni, snega ima oko 20 centimetara, što za naše uslove nije tako strašno. Ipak smo jutros poslali mašine u sve pravce, ka svim mesnim zajednicama, da se pročiste putevi, ali kod nas situacija nije alarmantna kao što čujem da je u drugim opštinama. Protekla tri dana smo čistili glavne putne pravce, a jutros smo krenuli sa čišćenjem sporednih, odnosno svih koji gravitiraju ka Sjenici, navodi Mikailo Kaličanin.

Ako bude vetra, postoji opasnost od stvaranja smetova

Kaličanin navodi da u zimskom periodu najveće nevolje putarima u Sjenici stvara vetar koji pravi snežne nanose, a koji dostižu visinu i po nekoliko metara.
– Na sreću, nismo imali jake udare vetra, pa nema ni smetova. Jer da je bila takva situacija, imali bismo velikih nevolja. Međutim, sneg koji je sada napadao je veoma lak, pa postoji opasnost ako krenu udari vetra da se taj sneg podigne u vidu snežnih nanosa koji mogu da parališu saobraćaj, kaže Kaličanin.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *