Претрага
[rstr_selector]

Radijatori hladni zbog radova na gasnoj magistralnoj mreži

Zbog radova na magistralnom gasnom cevovodu u Čačku danas neće biti gasa zbog čega su radijatori većine korisnika daljinskog grejanja hladni.

Osim toplana, gas nemaju i svi korisnici koji se snabdevaju sa transportnog sistema srednjeg i visokog pritiska na koje su priključeni toplane, proizvodna preduzeća i drugi veliki potrošači. Normalizacija u snabdevanju ovim energentom mogla bi da se očekuje već sutra u jutarnjim satima.

 

Prema rečima Petra Domanovića, direktora JKP za grejanje „Čačak“, nestanak gasa prouzrokovali su radovi na proširenju gasovodnog sistema kod Batočine. Tople radijatore u Čačku imaće samo korisnici daljinskog grejanja čije toplane koriste mazut, a u gradu su to jedino potrošači koji su priključeni na toplanu „Prosveta“.

Korisnici gasa u domaćinstvima, koji su priključeni na niskonaponsku distributivnu mrežu, za sada su uredno snabdeveni ovim energentom. Prema rečima Dragana Ikodinovića, rukovodioca čačanskog Distributivnog centra Srbijagasa, domaćinstva su priključena na transportni gasni sistem niskog pritiska gde za sada nema oscilacija u pritisku što doprinosi urednom snebdevanju.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *