Radnicima FRA novčane kazne preinačene u zatvorske, izvršitelji najavili novi dolazak

Radnicima FRA novčane kazne preinačene u zatvorske, izvršitelji najavili novi dolazak

Sudija Privrednog suda preinačila je novčane kazne u zatvorske iako je prethodno dostavila dopis generalnom direktoru da se radnicima kazne odbijaju od ličnog dohotka. Ovo je pokušaj zastrašivanja pred novi dolazak izvršitelja, smatraju radnici

0

Rešenjem privrednog suda u Čačku, radnicima pogona za proizvodnju kugličnih vretena „Fabrike reznog alata“, prvobitne novčane kazne koje su izrečene zbog ometanja sudskih izvršitelja da obave svoj posao prilikom pokušaja preuzimanja ovog pogona, preinačene su u zatvorske, kaže Dušan Đelić, predsednik Industrijskog sindikata Fabrike.

Novi dolazak izvršitelja najavljen za 27. jun

On smatra da je ovo pokušaj da se radnici zastraše, jer je novi dolazak sudskih izvršitelja zakazan za 27. jun.

– Krajem maja smo kažnjeni sa po 20.000 dinara i 42 radnika su dobila te kazne. Prethodnog puta smo kažnjeni sa po 10.000 dinara zato što smo navodno ometali sudskog izvršitelja u sprovođenju izvršenja. Sudija Privrednog suda je preinačila to rešenje u kazne zatvora, iako je 11. juna dostavila dopis generalnom direktoru gde je naznačeno da se ta kazna izvrši tako što bi generalni direktor, odnosno izvršni dužnik, naložio obračunskoj službi da nam se odbija od ličnog dohotka. Poznato je da mi u Fabrici primamo platu krajem meseca. Direktor je naložio Službi da nam taj novac tada odbiju, ali sudija nije mogla da sačeka, već nam je preinačila novčane kazne u kazne zatvore. Time žele da nas zastraše jer je zakazano novo izvršenje. Dakle, ovo je samo još jedan vid pritiska na radnike da 27. juna ne brane svoja radna mesta, kaže Đelić.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR