[rstr_selector]

Radno sposobni će morati da zarade socijalnu pomoć

Među onima koji se gradskom rukovodstvu obraćaju za socijalnu pomoć ima i radno sposobnog stanovništva, tvrdi Dragomir Šipetić, član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja.

Šipetić ističe da se i takvima često izlazi u susret, ali napominje da se tome mora stati na put i to pre svega izmenama Zakona o socijalnoj zaštiti.

– Mislim da ona lica koja su radno sposobna, a primaju socijalnu pomoć, moraju biti i radno angažovana, što bi trebalo da se reguliše izmenama Zakona o socijalnoj zaštiti. Takva lica bi trebalo da se angažuju barem zimi za čišćenje snega ili za neki sličan posao. Kada uradimo socijalne karte imaćemo tačan uvid u to kome treba dati socijalnu pomoć, a kome ne, kaže Šipetić.

Neophodna pomoć donatora za završetak zgrade Narodne kuhinje

Što se tiče zgrade Narodne kuhinje u Čačku, čija izgradnja je počela 2004. godine i još nije završena, Dragomir Šipetić ostaje pri stavu da treba zaključiti javno-privatno partnerstvo, odnosno pronaći donatora koji će finansirati završetak zgrade. Šipetić kaže da ukoliko ne pronađu partnera u toku ove godine, očekuje da će sledeće godine iz budžeta Grada biti opredeljen novac za ovu namenu.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *