Претрага
[rstr_selector]

Radovi na deonici državnog puta Ljig – Preljina

Stanje na putevima

Vozače danas očekuju povoljne vremenske prilike sa suvim kolovozima što donosi dobre uslove za vožnju, ali je i pored toga potrebno više opraznosti za volanom na mnogobrojnim denoicama gde se izvode radovi i gde može doći do povremenih kraćih zastoja.
Danas će se izvoditi radovi na održavanju putne ITS opreme na delu državnog puta Ljig – Preljina u zoni tunela Šarani. Radovi će se izvodtii od 09.00 do 18.00 časova najpre u smeru Ljig-Preljina, a potom i u suprotnom smeru. Za vreme radova istovremeno će biti zauzete zaustavna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj će se preusmeravati na preticajnu traku. Na deonici Beršići – Gornji Banjani je došlo do obustave saobraćaja zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, alternativni putni pravac su lokalni putevi i državni put Rajac – Beršići, a radovi će se izvoditi do 15. novembra.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku u toku prethodnog dana nije bilo saobraćajnih nezgoda na putevima u Moravičkom okrugu. Radarske kontrole biće danas u Ivanjici do 17.00 časova, a na gradskom području Čačka kontrola brzine kretanja vozila planirana je u noćnom terminu od 22.00 do 03.00 sata.

Vodosnabdevanje

Zbog pucanja vodovodne cevi u Ulici Avrama Lukića od noćas je u tom delu grada zatvorena voda, a kvar će biti saniran u toku dana. Pored toga, radnici čačanskog Vodovoda izvodiće radove u Prijevoru u potesu Arsenijevići, a za vreme radova je moguće kratkotrajno zatvaranje vode. Registrovan je i kvar u blizini tržnog centra Roda gde neće biti isključenja vode, ali se učesnicima u saobraćaju savetuje da ispoštuju privremenu vertikalnu signalizaciju dok traju radovi na popravci. U Gornjem Milanovcu je zbog radova na saniranju kvara do 13.00 časova voda isključenja u Ulici Sremskog fronta, dok će sva sela od Beršića do grada bez vode biti do kraja dana.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku, lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 31 pacijenta, a obavili su i 36 intervencija na terenu. Manje posla bilo je za milanovačke lekare koji su u ordinaciji pregledali 26 pacijenata, a imali su i šest kućnih poseta. U Ivanjici je evidentirano 43 pregleda u Hitnoj pomoći, šest izlazaka na teren, dok su tri pacijenta transportovana na dalje lečenje u čačansku bolnicu. Prema rečima dežurnog lekara, povećan je broj povreda nastalih tokom radova u šumama prilikom seče drveća, kao i zbog poljoprivrednih radova koji se u ovo doba intenzivno izvode, pa se savetuje oprez prilikom tih aktivnosti.

Bioprognoza

Nastavlјa se period sa povolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Osobama sa kardiovaskularnim problemima se savetuje izvestan oprez, a u jutarnjim satima pojačane tegobe mogu osetiti i astmatičari. Od meteoropatskih reakcija mogući su nesanica i glavobolјa. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim hodom temperature.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, tri devojčice i tri dečaka. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu već dva dana nije bilo porođaja.

Поделите вести