Radovi na elektromrežama u Čačku, Gornjem Milanovcu, Lučanima i Arilju

Radovi na elektromrežama u Čačku, Gornjem Milanovcu, Lučanima i Arilju

0
Foto: Pixabay

Elektrosnabdevanje

Za danas su planirani radovi na raskresu rastinja u zoni dalekovoda, a od 09.00 do 14.00 časova bez električne energije biće potrošači u Goričanima, Kačulicama, Ježevici, delu Rajca zaseok Biljege i delu Banjice prema Trnavi, groblju i prema manastiru.
U Gornjem Milanovcu od 9.00 do 11.00 sati bez struje će biti deo ulice Kneza Aleksandra od „Proleterove“ prodavnice u Baćkovcu prema tenku.
U Dragačevu će zbog radova na dalekovodu od 9.00 do 15.00 časova bez struje biti Virovo, i zaseok Milekići u Donjoj Kravarici, registrovan je i jedan kvar na niskom naponu u Milatovićima, a po rečima dežurnog dispečera u gučkoj Elektrodistribuciji biće saniran u toku pre podneva. U ivanjici nema planiranih isključenja struje, nema ni kvarova a važna informacija za Ivanjičane je da u nedelju 19. septembra celo područje ivanjičke opštine neće imati struje od 7 sati do 19 časova.
Na području Arilja će od 9.00 do 14.00 časova bez električne energije biti zaseoci Mračići, Minići, Zarići, Bašići i Stankići.

Vodosnabdevanje

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Vladana Šićevića na uglu sa Ulicom 662, pa su i danas za vreme radova mogući prekidi u isporuci vode.
Registrovan je i jedan kvar u Prijevoru, biće saniran u toku pre podneva, kada je moguće da će doći do prekida u vodosnabdevanju u delovima ove mesne zajednice.

Bioprognoza

Nepovoljna biometeorološka situacija će izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Bolovi u mišićima, nervoza i poremećaji sna su očekivane meteoropatske reakcije. Pojačana koncentracija je neophodna svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

Lekari u hitnoj pomoći u Čačku imali su gotovo isti broj intervencija kao i prethodnog dana. U toku protekla 24 sata pregledali su 22 pacijenata u ordinaciji, a evidentirana je 41 intervencija na terenu. U Gornjem Milanovcu lekari su pregledali  29 pacijenata u službi hitne pomoći, a obavili su i šest kućnih poseta.

Stanje na putevima

Mogući povremeni pljuskovi i mestimično mokri kolovozi pripremaju nas za dolazak jesenjih uslova vožnje, kada će pored česte kiše, vožnju otežavati magla, sumaglica i smanjena vidljivost. Kraj radne nedelje utiče na pojačan saobrćaj unutar gradova, ali će popodne više vozila biti na putevima van gradova i ka vikend naseljima. Usporenu vožnju treba očekivati na deonicama na kojima se izvode radovi, a gde treba obratiti pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju i bezbednost putara.

Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 15 minuta, a na izlaznim teretnim terminalima u smeru ka Mađarskoj i Hrvatskoj zadržavanja su promenljiva i kreću se od 60 do 120 minuta.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR