[rstr_selector]

Radovi na kotlarnici u Vinari i dalje traju

Grejanje

Kvar na toplovodu u kotlarnici Vinara je delimično saniran, ali će i danas bez grejanja biti delovi Ulice Mila Ivkovića i to brojevi 1, 2 i 4, u Pigovoj 14, 16 i 18, u Veselina Milikića broj 15, u Bulevaru Vuka Karadžića 8 i 10 i kuće u Nušićevoj ulici. U ostalim delovima grada grejanje funkcioniše normalno i usklađuje se prema spoljnoj temperaturi što znači da se isključuje kada spoljna temperatura pređe 12 stepeni.
Zbog radova na priključenju distributivnog gasovoda za industrijsku zonu, sutra će doći do poremećaja u isporuci gasa i to od 7 sati ujutru do ponoći, zbog čega će i postrojenja daljinskog toplovoda i blokovskih kotlarnica raditi po izmenjenom režimu, saopštili su iz JKP za grejanje „Čačak“. Toplotna energija sa daljinskog toplovoda danas će se isporučivati do 21 čas i 30 minuta, a sa blokovskih kotlarnica do 22 časa, dok u petak neće biti grejanja sve do noćnih sati, odnosno do 3 sata i 30 minuta kada će krenuti isporuka toplotne energije sa daljinskog toplovoda, a pola sata kasnije i sa blokovskih kotlarnica.

Vodosnabdevanje

U Miokovcima je jutros došlo do pucanja vodovodnih cevi na skretanju ka potesu Zove i na putu ka crkvi, a prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, kvarovi će biti sanirani u toku dana. Moguće je krakotrajno isključivanje vode na pomenutim lokacijama do završetka radova. U Gornjem Milanovcu nema kvarova, kao ni planiranih isključenja vode za danas.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija će doprineti postepenom smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih osoba. Izvesne tegobe se mogu očekivati kod osoba koje pate od bolesti nervnog sistema, a u jutarnjim satima oprez se savetuje i astmatičarima. Promenlјivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su mogući kod meteoropata.

Hitna pomoć

U čačanskoj Hitnoj pomoći u toku prethodna 24 sata pregledano je 27 pacijenata, a na terenu su lekari intervenisali 41 put. Hitna pomoć u Gornjem Milanovcu je imala manje posla nego što je uobičajeno, pa je u ordinaciji evidentirano 10 pregleda, a bilo je i sedam kućnih poseta.

Policijska uprava

U toku jučerašnjeg dana u Čačku su evidentirane tri saobraćajne nezgode, a u Gornjem Milanovcu jedna u kojima pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika, dok je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici jedno lice lakše povređeno. Radarske kontrole kao i prethodnih dana biće na gradskim sobraćajnicama u Čačku do 22.00 časa, a u Ivanjici od 8.00 do 17.00 časova.

Stanje na putevima

Danas se očekuje pojačan saobraćaj unutar gradova i naseljenih mesta, ali i na ostalim frekventnijim putevima u zemlji pa i pored lepog vremena i povoljnih vremenskih uslova koji donose dobru prohodnost puteva, potrebna je opreznija vožnja, saopštili su iz Auto-moto saveza Srbije. Na deonici Preljina – Ljig, u zoni tunela Veliki Kik od 9.00 do 11.00 sati izvodiće se radovi na održavanju ITS opreme, zbog kojih se saobraćaj preusmerava na preticajnu traku. Zbog radova je usporena vožnja je na deonicama Cerovac – Kragujevac, gde se od od 07.00 do 17.00 časova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, kao i na autoputu od Ljiga ka Preljini gde su u toku radovi na izgradnji promenljivih znakova portala zbog kojih se sužava po jedna kolovozna traka u oba smera, a radova ima i na putu Arilje – Visoka – Ljetine.
Prema podacima iz Uprave granične policije na putničkim terminalima graničnih prelaza zadržavanja nisu duža od 30 minuta, dok se na teretnim terminalima na granicama sa Mađarskom i Hrvatskom vozila i dalje zadržavaju više sati.

Поделите вести