[rstr_selector]

Radovi na putevima u Čačku i okolini

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Ovih dana se na putevima u našoj zemlji radi na prolećnom uređenju i popravci svih oštećenja na kolovozu čiji nastanak je uobičajen posle zime. Radovi na redovnom održavanju na putu Preljina-Mrčajevci, od kružnog toka ,,Preljina“ ka Mrčajevcima su završeni i saobraćaj se odvija normalno. Danas i sutra se nastavljaju radovi na pojačanom održavanju kolovoza u Ulici dr Dragiše Mišovića u Čačku koji će se izvoditi 08.00 do 17.00 časova i za to vreme saobraćaj će se odvijati usporeno i naizmeničnim propuštanjem vozila. Na putu Pranjani – Trbušani, kroz Miokovce, danas i sutra će se raditi na frezovanju i mašinskom krpljenju asfaltnog kolovoza, od 08.00 do 17.00 časova, uz naizmenično propuštanje vozila. Takođe, danas i sutra se radi i na pojačanom održavanju kolovoza na deonici Pakovraće – Kratovska stena. Saobraćaj će biti regulisan semaforskom signalizacijom, a odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila. Vozači mogu koristiti alternativne putne pravce preko Markovice i Guče, a isti radovi nastaviće se 10. aprila i trajaće do 20. juna.
I ove godine su počeli radovi na putu Topola – Rudnik, koji će trajati do 1.juna. Radovi se odnose na periodično održavanje, a vozila će biti naizmenično propuštana. Na snazi je zabrana kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5t. Naizmenično propuštanje vozila vozače očekuje i na magistralnom putu Zlatibor – Nova Varoš, pored Rzava, gde se izvode radovi na redovnom održavanju puta, dok na povremenu obustavu u saobraćaju treba računati na putu Kruševac – Kragujevac u mestu Zalogovac zbog asfaltiranja kolovoza.

Vodosnabdevanje

voda-80x80-servis-vodosnabdevanjePrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“, ove srede ne bi trebalo da bude prekida u vodosnabdevanju. Nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana. Slična informacija stiže i iz komunalnog preduzeća u Gornjem Milanovcu odakle je saopšteno da će bez vode danas od 8.00 do 11.00 sati biti samo potrošači u Kragujevačkoj ulici, dok će ostali delovi grada i okoline vodom biti uredno snabdeveni.

Grejanje

grejnje-servis-obrSistemi daljinskog grejanja u Čačku i Gornjem Milanovcu i ovog jutra funkcionišu bez problema. Nema kvarova, a ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do prekida u snabdevanju toplotnom energijom. Zbog najavljenih visokih spoljnih temperatura vazduha, u Čačku će sistem daljinskog grejanja biti isključivan u najtoplijem delu dana i ponovo aktiviran u predvečernjim satima.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 38 pacijenata i još 40 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 26 ambulantnih pregleda i 10 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 50 puta od čega 3 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrBiometeorološke prilike danas će biti povolјnije za hronično obolele i osetlјive osobe. Izvestan oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Mogući su glavobolјa i poremećaj sna. Potrebno je uskladiti odevanje sa očekivanom jutarnjom i maksimalnom dnevnom temperaturom vazduha.

Porodilište

beba-mala-servis-80x80-obrU prethodna 24 časa broj novorođenih beba u Čačku i Gornjem Milanovcu smanjen je sa jučerašnjih šest na jutrošnje tri. U porodilištu u Čačku rođene su tri devojčice, dok u porodilištu u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku na putevima u Moravičkom okrugu u prethodna 24 časa dogodile su se dve saobraćajne nezgode. Obe nezgode dogodile su se u Čačku i u njima je jedna osoba zadobila teže, a jedna lakše telesne povrede. Radari će danas i u toku noći brzinu kretanja saobraćaja kontrolisati na gradskim ulicama u Čačku do 24.00 časa.

Поделите вести