Radovi na putevima zahtevaju dodatnu opreznost u vožnji

Radovi na putevima zahtevaju dodatnu opreznost u vožnji

0
Ilistracija

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Umeren intenzitet saobraćaja, dobra vidljivost i prohodnost, kao i suvi kolovozi karakteristike su današnjeg stanja na putevima Srbije. Ipak, veliki broj radova zahteva posebnu opreznost i strpljenje, a mi posebno upozoravamo na one koji se obavljaju na teritoriji Moravičkog okruga. Podsećamo da se zbog sanacije puta Gojna Gora – Ljubić, kod Suvog Brega, do 31. maja od 08:00 do 17:00 časova saobraćaj odvija usporeno. Na deonicama Konjevići – Čačak i Čačak – Pakovraće, do 21. maja radiće se na frezovanju i sanaciji kolovoza od 07:00 do 17:00 časova. Saobraćaj se odvija usporeno uz naizmenično propuštanje vozila sa povremenom obustavom saobraćaja. Izvode se i radovi na popravci i zameni odbojne ograde na putu Preljina – Mrčajevci svakog dana od 7.00 do 17.00 časova. U zoni radova saobraćaj se obavlja usporeno. Zbog radova na urezivanju indukativnih petlji, danas će se od 7.00 do 15.30 časova na putu Ugrinovci-Bućin grob saobraćaj obavljati jednom kolovoznom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, a radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom. Do 19. maja, zbog radova na popravci i zameni odbojne ograde na putnim pravcima Čačak-Guča, Guča-Vučkovica, Kratovska stena-Guča, Bjelica-Mirajići i Pakovraće-Lučani dolaziće do sporijeg obavljanja saobraćaja od 7.00 do 17.00 časova. Radova ima i na putu Topola–Bućin grob, gde se do 18. maja izvode radovi na izradi asfaltnih slojeva pa se saobraćaj obustavlja od 09:00 do 17:00 časova. Alternativni pravci za smer ka Mladenovcu – Donja Šatornja do raskrsnice u Vlakči, od Kragujevca preko Bara do Gornjeg Milanovca i dalje do Bućinog Groba; za smer ka Gornjem Milanovcu – Od Topole do Kragujevca preko Bara do Bućinog Groba. Od 17:00 do 09:00 časova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila dok je na snazi zabrana kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5t.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrPrema podacima iz čačanskog „Vodovoda“, na uglu ulica Episkopa Nikifora Maksimovića i Birčaninove došlo je do pucanja vodovodne cevi. Kvar će biti saniran u toku prepodnevnih sati.
U ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom je redovno, baš kao i u Ivanjici i u Lučanima, dok će u Gornjem Milanovcu do 12.00 sati bez vode biti potrošači iz Kragujevačke ulice i Ulice Kursuline od Boška Buhe do Karađorđeve, kao i deo Brđana oko škole od 10.00 do 13.00 časova, podaci su nadležnih komunalnih preduzeća.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa pregledali 35 pacijenata u ordinaciji i još 38 na terenu. U istom vremenskom periodu njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavile su 23 ambulantna pregleda i 9 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 72 puta od čega 5 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-3-servis-obrOsobama sa respiratornim i kardiovaskularnim tegobama se savetuje izvestan oprez usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaDrugi dan ove sedmice donosi nam šest lepih vesti iz dva okružna porodilišta. To je ujedno i broj koji označava koliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođena su tri dečaka i dve devojčice, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu jedna devojčica.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima iz Policijske uprave u Čačku u prethodna 24 časa na putevima Moravičkog okruga dogodile su se dve saobraćajne nezgode. Obe nezgode dogodile su se na području Čačka i u njima su dve osobe zadobile teške telesne povrede. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja do 18.00 časova u Ivanjici.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR