[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Radovi na putu od Konjevića ka Preljini

Stanje na putevima

Prvi radni dan posle praznika usloviće pojačan saobraćaj na prilaznim putevima većih gradova, kao i na gradskim saobraćajnicama. Uslovi za vožnju su povoljni, samo je popodne moguća kiša na istoku Srbije i u Banatu.
Danas se izvode radovi na deonicama auto-puta Miloš Veliki, i to na zameni dilatacije na nadvožnjaku na 200 metara od uključenja na auto-put ka Preljini zbog čega će do 15.00 časova za saobraćaj biti zauzeta vozna traka. U zoni tunela Trbušani, u smeru ka Beogradu izvode se radovi na uređenju zelenih površina, za vreme radova saobraćaj se odvija preticajnom trakom.
Radova ima i na obilaznom putu oko Čačka, u smeru od Konjevića ka Preljini, pa će se do 17 časova i 30 minuta vozila naizmenično propuštati.
Usporeno se prolazi i deonicom između Mrčajevaca i Bumbarevog Brda gde se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semafora, kao i na deonici Kokin Brod – Pribojska Banja.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim i teretnim terminalima trenutno nema dužih zadržvanja.

Policijska uprava

Tokom proteklih prazničnih dana u Čačku su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene. U Lučanima su se dogodile dve u kojima je jedno lice teško povređeno, a dve osobe su prošle sa lakšim povredama. U Gornjem Milanovcu i Ivanjici u protekla četiri dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 16 časova na deonici između Mojsinja i Mrčajevaca, a od 22.00 časa do 06.00 sati ujutru na gradskim saobraćajnicama u Čačku i na putu između Mrčajevaca i Konjevića.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom, reumatičare i srčane bolesnike. Moguće su glavobolјa, razdražlјivost i bolovi u kostima i zglobovima. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 27 pacijenata, a na teren su izlazili 37 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 34 pregleda i osam kućnih poseta.

Поделите вести