Претрага
[rstr_selector]

Obustave saobraćaja na deonici Pakovraće – Kratovska stena

Stanje na putevima

radovi-na-putuPočetak radne nedelje donosi pojačan saobraćaj na svim putevima koji vode ka većim gradovima, ali i na svim ostalim frekventnijim putnim pravcima. Česte promene vremena su karakteristične za period u kome se nalazimo, pa će vozače danas u pojedinim krajevima Srbije pratiti pljuskovi sa grmljavinom zbog čega će kolovozi biti mokri. Vozačima se savetuje da budu oprezniji za volanom i da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu. Još jedna opasnost koja može ugroziti bezbednu vožnju jesu odroni kojih najviše ima na putevima duž stenskih useka, ali i u planinskim predelima.
Danas počinju radovi na uklanjanju stena i nestabilnih kosina u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, na deonici Pakovraće – Kratovska stena zbog čega će do 11. maja od 8.00 do 19.00 časova biti potpunih obustava u saobraćaju u trajanju od 15 do 20 minuta. Radovi se izvode i na mostu preko Đetinje na putu između Požege i Arilja, gde se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.
Saobarćaj je usporeni i na magistrali kod Preljine, a posebno na petlji i prilazu autoputu Preljina – Ljig, kao i na putu od Topole ka Rudniku gde je na snazi i zabrana saobraćaja vozilima čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.
Usled aktiviranja klizišta u naselju Bela zemlja, na deonici Užice-Kneževići, saobraćaj se odvija usporeno.

Uprava saobraćajne policije

saobracajna-nezgoda-servis-80x80-obrTokom vikenda u Čačku su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima vikend je protekao bez saobraćajnih nezgoda. U čačanskoj Upravi saobraćajne policije kažu da danas nisu planirane radarske kontrole na području Moravičkog okruga.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrNa vodovodnoj mreži u Čačku ima manjih kvarova, a radnici „Vodovoda“ će u toku pre podneva raditi na njihovom saniranju. Prema informaciji iz ovog preduzeća, za vreme radova neće dolaziti do zatvaranja vode. Stanovnici Gornjeg Milanovca su uredno snabdeveni vodom s obzirom na to da nema kvarova, kao ni planiranih iskjučenja vode.

Hitna pomoć

hitna-pomocLekari u čačanskoj Hitnoj pomoći pregledali su u toku prethodna 24 sata 37 pacijenata u ordinaciji, a na terenu su intervenisali 46 puta. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su obavile 32 ambulantana pregleda i sedam kućnih poseta.

Bioprognoza

bioprognozaNešto povolјnija biometeorološka situacija doprineće smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih na severu i zapadu zemlјe, dok je u ostalim krajevima oprez neophodan kod osoba sa respiratornim i srčanim tegobama. Glavobolјa i pospanost su moguće meteoropatske reakcije.

Porodilište

beba-novorodence-80x80-obrOd 4. maja u čačanskom porodilištu nije rođena nijedna beba, a ista situacija je i u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu gde još od 3. maja nije bilo porođaja.

 

Поделите вести