Radovi na Ulici 10 teku po planu

Radovi na Ulici 10 teku po planu

Čačanski Vodovod počinje sa radovima na poslednjoj deonici od Autobuske do Železničke stanice, dok će preduzeće „Štrabag” početi sa asfaltiranjem te deonice od 5. avgusta

1

Uporedo sa radovima na izgradnji Ulice 10 izgrađuje se i nova vodovodna i kanalizaciona mreža, a saradnja sa preduzećem „Štrabag”, odnosno gradom Čačkom, koji je nalogodavac radova na izgradnji Ulice 10 je izuzetna, kaže Vladimir Đinić, šef službe održavanja i izgradnje u čačanskom Vodovodu.

– Stigli smo do deonice između nekadašnjeg Žitoprometovog silosa i parkinga autobusa na Autobuskoj stanici u Čačku, a radovi na izgradnji vodovodnih i kanalizacionih instalacija treba da se okončaju kod objekta stare mlekare, odnosno do lokomotive koja krasi plato ispred Železničke stanice u Čačku. Dužina magistralnog cevovoda prečnika 450 milimetara je oko 620 metara, radimo i drugi vodovodni cevovod prečnika 225 milimetara u dužini oko 550 metara i kanalizacija na toj deonici je dužine oko 470 metara.

Prema planovima koje je preduzeće „Štrabag” dostavilo Vodovodu pre nekoliko dana, deonica od kružnog toka kod Medicine rada do Mutapove ulice biće asfaltirana do kraja jula, zatim se prelazi na područje od Mutapove ulice do Ulice Hajduk Veljkove, a od 5. avgusta krenuće radovi na deonici od Autobuske stanice do kraja trase.

Radovi u Ulici Radovana Bogetića

U Ulici Radovana Bogetića na Ljubiću radi se izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u saradnji sa gradom Čačkom i mesnom zajednicom.

– Ta mreža je daleko manja u odnosu na Ulicu 10 koja je kapitalni projekat, ovo je standardna ulica koju radimo u sklopu zacrtanih planova grada Čačka i mesne zajednice. Pored toga obavljamo našu osnovnu delatnost, održavanje vodovodne i kanalizacione mreže, trenutno imamo veći broj kvarova, jer je povećana potrošnja, a kada je povećana potrošnja menjaju se pritisci u mreži i dolazi do neravnomernosti između dnevne i noćne potrošnje, tako da se na slabim delovima mreže javljaju kvarovi, kaže Đinić.

Svaki od ovih kvarova može se prijaviti 24 časa dnevno na broj telefona 556-25-24. Kvarovi će biti uneti u evidenciju i radiće se po prioritetima, odnosno prednost imaju kvarovi usled kojih dolazi do većeg isticanja ili postoji mogućnost štete na objektima.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR