Radovi u tunelima „Brančić“ i „Veliki Kik“

Radovi u tunelima „Brančić“ i „Veliki Kik“

0
Image by Engin Akyurt from Pixabay
Stanje na putevima

Vozače na putevima u većini krajeva neše zemlje očekuju dobri uslovi za vožnju i uglavnom suvi kolovozi. Saobraćaj je umerenog intenziteta, ali i pored toga treba voziti opreznije naročito na deonicama na kojima se izvode radovi gde je prisunto više putara.
Danas se izvode radovi u tunelima Brančić i Veliki Kik na auto-putu Miloš Veliki zbog čega je došlo do izmene u odvijanju saobraćaja. U tunelu Brančić radovi se izvode u smeru ka Preljini, za saobraćaj je u desnoj cevi tunela zauzeta vozna saobraćajna traka, a u tunelu Veliki Kik, radovi će se izvoditi prvo u smeru ka Preljini i za saobraćaj će u desnoj cevi tunela biti zauzeta vozna saobraćajna traka, nakon čega će se radovi izvoditi u smeru ka Beogradu i za saobraćaj će u levoj cevi tunela naizmenično biti zauzete vozna ili preticajna saobraćajna traka.
Zbog radova na vijaduktu na deonici između Sušice i Zlatibora, zatvorene su dve od tri postojeće trake preko mosta, a saobraćaj se preusmerava na devijaciju u dužini od oko 100 metara. Na putu između Mionice i Divaca izvode se radovi na mostu preko Kolubare zbog kojih je saobraćaj regulisan naizmeničnim propuštanjem uz pomoć semafora, a isti režim je i na putu između Mrčajevaca i Bumbarevog Brda. U toku je sanacija kolovoza na deonici od Čačka ka Guči, pa se od 07.00 do 17.00 časova, saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila, a alternativni pravac vodi preko Pakovraća i Lučana do Guče.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema zadržavanja, dok teretna vozila na Batrovcima čekaju 180 minuta, na Šidu i Horgošu 240, a na Kelebiji 120 minuta.

Elektrosnabdevanje

Na elektromreži u Moravičkom okrugu ima zaostalih kvarova, ali je situacija znatno bolja nego juče. Na teritoriji Čačka problema sa elektrosnabdevanjem ima u delu Atenice i u Donjoj Gorevnici, gde su pojedina domaćinstva bez jedne faze, a isto je i u milanovačkim selima Bogdanica i Lozanj. U Dragačevu su bez struje Lopaš, Gornji Dubac Puhovo i Lučani selo. Kvarovi će biti sanirani u toku dana.
Na području Ivanjice su planirani radovi u trafostanici „Brezova“ zbog kojih će od 09.00 do 14.00 časova bez električne energije biti potrošači iz Šarenika, Čepova, Katića, Ravne Gore, Močioca, Cerove, Klepana, Sivčine, Opaljenika, Bele Crkve i Kušića. U Lisi će do 18.00 časova bez struje biti potrošači koji se napajaju iz trafostanice „Stara fabrika“.

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave, u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno, a u Ivanjici, Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radari će do 22.00 časa biti na ulicama sa frekvrentnijim saobraćajem u Čačku, a tokom naredne noći biće na deonici od Beljine ka Konjevićima.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR